La Cecot troba 'normal' que l'atur segueixi pujant a Sant Cugat i relativitza la davallada a nivell estatal


Temes relacionats

L'atur creix al maig un 1'84% a Sant Cugat, contradient la tendència general del país ( 4/jun/09)


  • Comparteix:

Seu de la Cecot

Seu de la Cecot

La Cecot qualifica de 'normal' que l'atur continuï creixent a Sant Cugat, tenint en compte que això respon a la tendència general que ha tingut i que seguirà tenint l'ocupació a la ciutat i a Catalunya. Segons el secretari general de la patronal, David Garrofer, les pitjors dades de l'atur encara estan per arribar.

La Cecot relativitza les dades de l'atur a nivell estatal i aclareix que entre les causes d'aquest descens general del nombre d'aturats hi ha diversos fets que no conviden a l'optimisme perquè no són extrapolables a la nostra ciutat.

Escoltem el secretari general de la patronal, David Garrofer.

David Garrofer

Entenem que el que passa a Sant Cugat és normal. El maig ha estat bo per certs sectors econòmics, diferents dels que hi ha a Sant Cugat.


El secretari general de la Cecot assenyala que molts aturats estan començant a fer cursos de formació, un fet que els fa sortir de les llistes de l'atur, però que a causa de l'alt nivell de formació dels treballadors santcugatencs aquest fet no es nota a la ciutat. Garrofer afegeix que hi ha comunitats autònomes del sud espanyol que han contractat aturats perquè s'incorporessin a l'administració pública, contribuint a millorar les dades a nivell estatal.

Segons el secretari general de la Cecot, normalment els majors índexs d'atur es produeixen al cap d'un any que l'economia toqui fons, i ha assegurat que, en el context actual, encara no es pot dir que això hagi passat. En aquest sentit, Garrofer preveu que en el termini màxim d'un any l'Estat espanyol arribi als cinc milions d'aturats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.