Confiança unànime en la continuïtat de Delphi, tot i la incertesa del sector automobilístic


  • Comparteix:

La direcció local de Delphi, els sindicats i les administracions confien en el futur de la planta de components automobilístics, tot i la crisi del sector de l'automoció. En l'acte de celebració dels 50 anys de l'empresa a Sant Cugat, la direcció de la planta anuncia una reestructuració interna de la companyia per continuar a la ciutat.

Per celebrar aquest aniversari, l'empresa acull una exposició que repassa aquest mig segle d'història, incidint en els canvis que va suposar per a la ciutat i explicant les diferents transformacions que ha viscut el negoci de l'automoció.

50 anys més tard, la direcció confia en el futur de la planta a la ciutat, tot i que assegura que caldrà apostar per la seva productivitat per afrontar la incertesa del sector. Ho ha explicat el director general de Delphi a Sant Cugat, Cristophe Léfebvre.

Cristophe Léfebvre

Cal que aportem l'alta productivitat que ens demanen els clients per oferir productes a bons preus.


La direcció ha afegit que el sector automobilístic podria començar a superar les actuals pèrdues a partir del primer trimestre de l'any vinent.


Els sindicats, també presents a l'acte de celebració, confien en el diàleg per superar els canvis que patirà la fàbrica. El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, espera que la planta continuï a la ciutat.

José Antonio Morán

Hem d'aconseguir entre tots que la planta compleixi 50 anys més a la ciutat, malgrat la incertesa.


Per la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat la importància de la presència de Delphi a la ciutat.

Lluís Recoder

Esperem que la seva capacitat de treball i el sector de l'automoció permeti la continuïtat de Delphi.





El secretari general adjunt de Presidència de la Generalitat, el santcugatenc Jordi Menéndez, ha subratllat la importància de l'empresa també per a Catalunya.

Jordi Menéndez

És evident que el teixit productiu ha de canviar, però no podem pensar que es pugui prescindir del sector de l'automoció.






Un dels sindicats amb presència a Delphi, Federació de Treballadors de Catalunya - Intersindical Alternativa de Catalunya, ha penjat una pancarta reivindicativa on es podia llegir 'Delphi 50 anys d'història ... i de futur?'. D'aquesta manera, els sindicats volien expressar el temor d'una possible deslocalització de la planta de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.