Confiança unànime en la continuïtat de Delphi, tot i la incertesa del sector automobilístic

Economia

Publicat el 8/jun/09 per Anna Gonzalez

La direcció local de Delphi, els sindicats i les administracions confien en el futur de la planta de components automobilístics, tot i la crisi del sector de l'automoció. En l'acte de celebració dels 50 anys de l'empresa a Sant Cugat, la direcció de la planta anuncia una reestructuració interna de la companyia per continuar a la ciutat.

Per celebrar aquest aniversari, l'empresa acull una exposició que repassa aquest mig segle d'història, incidint en els canvis que va suposar per a la ciutat i explicant les diferents transformacions que ha viscut el negoci de l'automoció.

50 anys més tard, la direcció confia en el futur de la planta a la ciutat, tot i que assegura que caldrà apostar per la seva productivitat per afrontar la incertesa del sector. Ho ha explicat el director general de Delphi a Sant Cugat, Cristophe Léfebvre.

Cristophe Léfebvre

Cal que aportem l'alta productivitat que ens demanen els clients per oferir productes a bons preus.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La direcció ha afegit que el sector automobilístic podria començar a superar les actuals pèrdues a partir del primer trimestre de l'any vinent.


Els sindicats, també presents a l'acte de celebració, confien en el diàleg per superar els canvis que patirà la fàbrica. El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, espera que la planta continuï a la ciutat.

José Antonio Morán

Hem d'aconseguir entre tots que la planta compleixi 50 anys més a la ciutat, malgrat la incertesa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat la importància de la presència de Delphi a la ciutat.

Lluís Recoder

Esperem que la seva capacitat de treball i el sector de l'automoció permeti la continuïtat de Delphi.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






El secretari general adjunt de Presidència de la Generalitat, el santcugatenc Jordi Menéndez, ha subratllat la importància de l'empresa també per a Catalunya.

Jordi Menéndez

És evident que el teixit productiu ha de canviar, però no podem pensar que es pugui prescindir del sector de l'automoció.

Your browser doesn’t support HTML5 audio







Un dels sindicats amb presència a Delphi, Federació de Treballadors de Catalunya - Intersindical Alternativa de Catalunya, ha penjat una pancarta reivindicativa on es podia llegir 'Delphi 50 anys d'història ... i de futur?'. D'aquesta manera, els sindicats volien expressar el temor d'una possible deslocalització de la planta de Sant Cugat.