La venda de pisos a la ciutat cau un 8% durant el primer trimestre de l'any


  • Comparteix:

A Sant Cugat s'han venut més pisos de segona mà durant el primer trimestre de l'any

A Sant Cugat s'han venut més pisos de segona mà durant el primer trimestre de l'any

La venda de pisos a Sant Cugat ha caigut un 8% durant el primer trimestre del 2009 respecte l'últim trimestre de l'any passat, segons dades del ministeri de l'Habitatge. Aquesta xifra és molt inferior a la mitjana del conjunt del país on les vendes han caigut un 42%. Tot i que les transaccions d'habitatges d'obra nova han baixat a la nostra ciutat un 32,95% durant aquest mateix període, les vendes de vivenda de segona mà han augmentat un 42,5%.

Des de gener fins a març d'aquest any s'han venut un total de 242 pisos, 21 transaccions menys que l'últim trimestre de l'any anterior. Tot i que en aquest últim trimestre les vendes han patit aquest descens, la davallada més significativa la trobem en comparació amb el mateix període de l'any passat. En aquest sentit, l'evolució interanual és d'un 42,5% menys de vendes.

El Gremi de Constructors ha valorat positivament que la venda de pisos a Sant Cugat hagi caigut un 8% durant el primer trimestre del 2009 respecte l'últim trimestre de l'any passat, una xifra molt inferior a la mitjana del conjunt del país on les vendes han caigut un 42%.

El president del Gremi de Constructors del Vallès Occidental, Toni Palet, remarca que el potencial de la comarca fa que el descens de vendes no sigui tan accentuat com a la resta de Catalunya.

Toni Palet

El Vallès Occidental té uns paràmetres molts diferents respecte altres zones de Catalunya.



Des de gener fins a març s'han venut a Sant Cugat una mitjana de tres pisos al dia, un xifra inferior a la de l'últim trimestre del 2007, just abans de l'inici de la crisi immobiliària, quan es venien de mitjana set pisos diaris. El fet que s'hagin incrementat els pisos venuts de segona mà té una explicació, segons Palet.

Toni Palet

Gent que busca un habitatge es troba que no pot aconseguir hipoteques i aleshores opta pel de segona mà.





Al conjunt de l'Estat espanyol la xifra trimestral també ha baixat i en aquests tres primers mesos de l'any s'han venut un 16,5% menys d'habitatges.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.