Fabià Estapé diu en una xerrada al Monestir que l'economia espanyola no notarà la guerra


  • Comparteix:

El professor Fabià Estapé amb l'alcalde Recoder

El professor Fabià Estapé amb l'alcalde Recoder

L'economia espanyola no sortirà directament perjudicada de la guerra amb l'Iraq si més no, a curt termini. Així ho ha explicat el professor Fabià Estapé durant la seva intervenció al Claustre del Monestir amb motiu de la celebració de la Mostra Sant Cugat Actiu d'aquest mes.

Fabià Estapé considera que el país que resultarà més tocat com a conseqüència de la guerra serà Estats Units. Estapé ha denunciat que l'actual president, George Bush, està esgotant el superàvit, que havia deixat el seu predecessor, per poder costejar l'ofensiva bèl·lica. Amb el seu particular sentit de l'humor, l'economista ha comentat que l'Estat espanyol podria notar aquest efecte a la llarga, quan se'n ressenteixi tota l'economia mundial. De totes maneres ha destacat que es produiria d'una forma superficial perquè tenim un teixit econòmic sòlid. Estapé s'ha recolzat en les previsions del comissari econòmic europeu.

Fabià Estapé

Si la guerra de l'Iraq no dura més de dos o tres mesos pot haver una recessió per la UE d'un 2%


Estapé s'ha mostrat amoïnat per un altre aspecte, ja que el nostre país és el que rep més ajuts del fons europeu. Segons Estapé aquesta situació no es podrà mantenir un cop que es produeixi l'ampliació de la Unió Europea. Així mateix, ha recordat que l'any passat, la inflació va ser d'un 4% en comptes del 2% previst i que el creixement de l'economia ha estat d'un 2%.

Un centenar de persones, la major part d'elles pertanyents al teixit econòmic de la ciutat han seguit aquesta conferència de Fabià Estapé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.