Mario Baeza aposta per Sant Cugat per acollir un mercat europeu de compravenda de patents


  • Comparteix:

Sant Cugat podria convertir-se en la seu europea d'un mercat de compravenda de patents impulsat per l'empresari nord-americà Mario Baeza. Ho ha anunciat aquest dijous Baeza en el fòrum Santcugatribuna, on ha assegurat que la nostra ciutat té una ubicació ideal per acollir aquest projecte, que pretén obrir el coneixement que generen les empreses. Segons Baeza, els 70.000 milions d'euros que mou anualment el món de les patents podria passar a un bilió d'euros l'any si hi hagués una central de compra de propietat intel·lectual.

El projecte de crear un mercat de transacció de patents, que està en fase embrionària, ja té socis forts a la central de Nova York, segons ha explicat Baeza en la seva conferència d'aquest dijous a Sant Cugat. L'empresari ha esmentat, per exemple, les companyies Yahoo i American Express. En aquest punt de trobada, s'avaluarien les patents de les empreses, es treballaria per millorar-les, es buscarien clients potencials, es gestionaria la transacció i es faria un seguiment post-venda. D'aquesta manera, es donaria sortida a un alt nombre de patents que no es desenvolupen i, a més, es generaria negoci i llocs de treball, segons Baeza.

Ara la intenció de Baeza és ampliar el mercat de patents arreu del món. Tot i que el sistema es basa en un punt de trobada virtual, el projecte també necessita seus físiques. L'europea podria ubicar-se a Sant Cugat. Baeza n'explica els motius.

Mario Baeza

Sant Cugat està en una posició molt bona per a aquest project perquè encara el camí cap a la tecnologia, té universitats i té grans empreses.



El contacte entre Baeza i Sant Cugat va néixer arran de la visita de l'alcalde i d'altres membres de l'Ajuntament als Estats Units. En aquell viatge institucional, Sant Cugat va reunir-se amb empresaris com Baeza, representants de les administracions nord-americanes i dirigents universitaris per buscar fórmules d'impuls econòmic.

Lluís Recoder diu que donaran tot el suport possible al projecte.

Lluís Recoder

L'empresa ha de dedicir si vol venir a Sant Cugat. Donarem tots els ajuts possibles a una empresa que vol venir.




En l'acte, Recoder ha revelat que el fòrum Santcugatribuna va estar a punt de portar a la ciutat Barack Obama quan era senador dels EUA. En la sessió d'aquest dijous, s'ha guardat un minut de silenci en memòria de Baltasar Porcel.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.