L'atur cau un 2% al juny a Sant Cugat, la primera baixada de l'any


Temes relacionats

L'atur creix al maig un 1'84% a Sant Cugat, contradient la tendència general del país ( 4/jun/09)

L'atur creix a Sant Cugat a un ritme superior a la mitjana del conjunt del país ( 7/mai/09)

Sant Cugat ja supera els 3.000 aturats després d'un augment del 3'3% al març ( 3/abr/09)

Prop de 3.000 aturats a Sant Cugat després d'un increment del 5,5% al febrer ( 4/mar/09)

L'atur augmenta un 9,1% a Sant Cugat al gener ( 3/feb/09)


  • Comparteix:

A Catalunya l'atur ha caigut un 3'3%

A Catalunya l'atur ha caigut un 3'3%

Sant Cugat ha tancat el mes de juny amb 3.152 persones a l'atur, un 2% menys que al maig. És el primer descens de l'índex de desocupació a la ciutat en el que portem d'any. Les obres del Fons Estatal d'Inversió Local i l'inici de la campanya d'estiu expliquen, segons els experts, la tendència a la baixa de l'atur, que al conjunt de Catalunya ha caigut un 3'3%.

En l'últim mes han sortit de les llistes de l'atur 63 persones. D'aquesta manera, Sant Cugat acaba amb la tendència alcista dels últims mesos. Al gener, l'atur va disparar-se al municipi per sobre del 9% i les pujades s'han anat repetint mes a mes fins al juny. Al març, la xifra de desocupats va superar la barrera simbòlica de les 3.000 persones.

Al conjunt del país, l'atur també ha disminuït al juny, un 3'3% de mitjana. A Catalunya el descens ja va començar el mes anterior, segons els experts per l'ocupació generada per les obres del Fons Estatal d'Inversió Local i per l'inici de la campanya turística d'estiu. A la nostra ciutat, la tendència a la baixa s'ha fet esperar més i ha arribat al juny.

La patronal vallesana Cecot ha rebut amb prudència aquestes dades i ha alertat que després de l'estiu es podria tornar a destruir ocupació. Segons l'organització empresarial, serà llavors quan es resolguin diversos expedients de regulació d'ocupació i quan tornin a l'atur els contractats temporals de la campanya turística.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.