El calçat MBT celebra el primer aniversari a Sant Cugat

Un dels models de MBT

Economia

Publicat el 14/jul/09 per Adrià Claramunt

La botiga de calçat fisiològic MBT (Masai Barefoot Technology) celebra aquesta setmana el primer aniversari de la seva presència a Sant Cugat. Aquesta tecnologia aplica la manera de caminar del poble Masai a les sabates evitant les males postures a què obliga el calçat tradicional. Les MBT ajuden a reduïr els problemes d'esquena, protegeixen les articulacions i tonifiquen els músculs de cames, abdomen i natges.

El calçat MBT, que traduït al català equival a Tecnologia dels Peus Descalços dels Masai, és una eina que activa grups musculars que rarament s'utilitzen amb un parell de sabates normals. Això produeix que es cremin més calories, tant quan es camina com quan s'està de peu sense fer-ho, que es millori la forma física i la resistència, s'acceleri la rehabilitació de lesions, augmenti l'estabilitat del cos i afavoreix que es camini de manera més natural.

MBT compta amb diferents línies de calçat que inclouen vambes, sabates, sandàlies i calçat específic per a professionals que passen moltes hores de peu com farmacèutics, hostesses i perruquers, entre d'altres.

Aquesta tecnologia va ser creada per l'enginyer biomecànic suís Karl Müller entre 1990 i 1996 i compta actualment 68 botigues exclusives a l'Estat espanyol.