Cecot i Egarsat treballen conjuntament per reinserir treballadors discapacitats


  • Comparteix:

El president de la Cecot, Antoni Abad, a l'esquerra, i el president d'Egarsat, Josep Casas

El president de la Cecot, Antoni Abad, a l'esquerra, i el president d'Egarsat, Josep Casas

La patronal Cecot i la mútua Egarsat, aquesta darrera amb seu a Sant Cugat, han signat un conveni de col·laboració per facilitar la reincorporació al mercat laboral de treballadors que pateixen una discapacitat a causa d'un accident a la feina. L'objectiu final de les dues institucions és proporcionar al treballador tota la informació i coneixement necessaris per garantir-li una bona alternativa i un futur adaptat a les noves necessitats.

Les dues entitats treballaran per oferir tot l'ajut i suport a aquelles persones que, un cop recuperades, estiguin preparades per iniciar un procés de reincorporació al mercat laboral.

En aquest àmbit, Egarsat impulsa el programa 'Reil·lusiona't', una iniciativa a partir de la qual la Mútua vol acompanyar aquell treballador que com a conseqüència d'un accident de treball pateix alguna incapacitat, durant tot el procés de reincorporació social i professional posterior.

Ho exemplifica la psicòloga d'Egarsat, Maria José Gómez.

Mª José Gómez

Davant una incapacitat intentem dotar la persona de nous recursos com formar-los per una nova professió tenint en compte la seva edat, preferència... els adrecem a borses de treball.


Per la seva banda, la Cecot duu a terme el Projecte d'Orientació Laboral per a persones amb discapacitat destinat a atendre persones d'aquest col·lectiu que vulguin incorporar-se al mercat laboral, promoure accions de millora de l'ocupabilitat d'aquestes persones a nous llocs de feina i fomentar la responsabilitat social de les empreses en relació amb la inserció sociolaboral i a la promoció de l'ocupabilitat de les persones amb discapacitat, oferint a més tot l'assessorament.

La responsable de projectes socials de la Cecot, Anna Delclòs, explica el significat del conveni.

Anna Delclòs

La mútua serà per nosaltres una font de derivació. Amb aquest conveni es formalitza una relació ja existent. Com a objectiu, hem pactat amb Egarsat que ens derivin com a mínim 15 persones l'any.






El conveni de col·laboració contempla que Egarsat enviarà un mínim de 15 persones l'any a la patronat Cecot perquè les ajudi a reincorporar-se al mercat laboral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.