L'Ajuntament ja disposa d'un crèdit de 2.300.000 euros per a inversions


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha signat aquest dimecres un crèdit de 2.300.000 euros amb Caixa Catalunya a través d'un conveni amb la Diputació de Barcelona. Es tracta d'un crèdit d'interès baix i que la Diputació subvenciona amb 300.000 euros. L'alcalde, Lluís Recoder, ha definit la signatura d'aquest crèdit com un acte habitual que fan tots els ajuntaments i ha recordat que Sant Cugat té un dels consistoris menys endeutats del país.

L'acte ha reunit els alcaldes de 18 municipis de la demarcació, que han signat amb el president de la Diputació, Antoni Fogué, un conjunt de crèdits per un valor total de 14 milions d'euros.

Recoder ha explicat que el préstec anirà a parar al pla d'inversions municipal per als propers anys i ha remarcat que en època de crisi l'Ajuntament no pot deixar d'invertir. L'avantatge de la nostra ciutat, segons l'alcalde, és el baix endeutament que arrossega.

Lluís Recoder

L'avantatge que tenim nosaltres és que estem poc endeutats però volem ser molt prudents.


Una d'aquestes inversions que es portaran a terme a curt termini és, segons Recoder, la finalització de l'escola municipal de música, que es troba en el tràmit final de readjudicació de les obres, després que l'empresa encarregada del projecte en un principi, Construcciones Juanes, fes fallida. Altres inversions que l'alcalde ha destacat com a prioritàries són l'allargament de l'avinguda Pompeu Fabra en un pont per sobre la via dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) que ha d'unir els barris de Mira-sol i Can Mates i la biblioteca de Mira-sol, un projecte encarregat a Promusa. Escoltem Recoder.

Lluís Recoder

L'acabament de l'escola de música, l'allargament de l'avinguda Pompeu Fabra i la nova biblioteca de Mira-sol són algunes de les inversions.


El Programa de Crèdit Local és un instrument de cooperació econòmica municipal fruit del conveni que la Diputació de Barcelona i Caixa Catalunya van signar l'any 1994 i que s'ha anat prorrogant any rere any. Mitjançant aquest conveni, gairebé la totalitat dels ajuntaments de la província han accedit a crèdits a baix interès per poder realitzar inversions municipals. En 14 anys, el programa ha repartit pel territori més de 1.400 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.