La Federació de Municipis vol que els ajuntaments cogestionin els cursos per cobrar l'ajuda de 420 euros als aturats sense prestació


  • Comparteix:

Manuel Bustos, president de la Federació de Municipis de Catalunya

Manuel Bustos, president de la Federació de Municipis de Catalunya

El president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, ha demanat al govern que els cursos ocupacionals destinats a les persones que rebin l'ajuda estatal de 420 euros pels aturats sense subsidi siguin gestionats conjuntament amb els ajuntaments. El també alcalde de Sabadell reclama a la Generalitat que aporti més recursos als ens locals per aprofitar l'experiència dels municipis en les polítiques actives d'ocupació.

Bustos assegura que els ajuntaments 'ja estan assumint moltes d'aquestes iniciatives amb la col·laboració de l'administració catalana', però recorda que en l'actual context de crisi econòmica els municipis necessiten més recursos per fer-hi front. En aquesta línia, Bustos recorda que l'ajuda de 420 euros de l'Estat pels aturats sense prestació obliga els sol·licitants a assistir immediatament a cursos de formació, i indica que és necessari més finançament pels ajuntaments per complementar els programes ocupacionals ja existents als municipis.

L'Estat calcula que uns 100.000 catalans podran beneficiar-se de l'ajuda de 420 euros. Per optar-hi, cal que els aspirants hagin esgotat la prestació d'atur a partir de l'1 d'agost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.