Els partits locals debaten els pros i contres de pujar els impostos a les rendes altes


  • Comparteix:

L'executiu espanyol estudia pujar el tipus màxim de l'IRPF i els impostos a les grans fortunes

L'executiu espanyol estudia pujar el tipus màxim de l'IRPF i els impostos a les grans fortunes

Diversitat d'opinions entre els partits locals davant la proposta del govern espanyol de pujar els impostos a les rendes més altes per combatre la crisi. CiU diu que l'executiu improvisa, el PSC ho veu bé però amb prudència i ICV lamenta el retard de la mesura. El PP censura la mesura i ERC diu que una Catalunya independent no necessitaria apujar els impostos.

El portaveu municipal de CiU, Joan Recasens, ha carregat contra la improvisació de l'executiu de Rodríguez Zapatero. Segons Recasens, l'anunci de l'ajut dels 420 euros als aturats sense subsidi, seguit de la proposta de pujada d'impostos, demostren que el govern espanyol no té les coses clares.

Joan Recasens

Aquest govern, ni el de la Generalitat, no tenen les idees clares i no saben què cal fer per sortir de la crisi.


El portaveu del PSC, Salvador Gausa, aposta per mesures que garanteixin un equilibri dels esforços fiscals en funció de la renda però es mostra prudent sobre la proposta feta aquest dijous pel ministre de Foment, José Blanco.

Salvador Gausa

Estem per la justícia social. El sistema impositiu ha de garantir un equilibri entre ingressos i impostos. S'està estudiant, ja ho valorarem.


El portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, té clar que en època de crisi hi ha d'haver una fiscalitat progressiva, en funció de la renda, i lamenta que el govern del PSOE no hagi aplicat abans aquestes mesures, quan ICV les va proposar al Congrés dels Diputats.

Xavier Boix

En una situació de crisi els més rics han d'aportar més que els altres. Ho vam proposar al govern de Zapatero al Congrés i no ho van acceptar.


La portaveu del PP, Berta Rodríguez, creu, en canvi, que la recepta ha de ser la contrària: baixar els impostos per augmentar la recaptació i eixugar el dèficit públic. Segons Rodríguez, el govern de José Maria Aznar va demostrar l'eficàcia de baixar els impostos.

Berta Rodríguez

El PP està en contra de la pujada d'impostos. Quan els impostos són més baixes es recapta més, com vam demostrar quan governàvem.


El president de la secció local d'ERC, Andreu Freixes, troba bé que la riquesa es redistribueixi, i més després d'una crisi provocada pel sistema neoliberal, però adverteix que a Catalunya no caldria apujar els impostos si fos un país independent.

Andreu Freixes

Catalunya paga molts impostos i rep menys. Si fos un país subirà, amb l'actual pressió fiscal ja tindríem marge per garantir la cohesió social.


El govern espanyol està estudiant augmentar el tipus màxim de l'IRPF fins el 47%, introduir un nou impost per gravar les grans fortunes, apujar l'IVA i tornar a incrementar els impostos especials del tabac i els carburants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.