Catalana Occident prepara la compra del 100% de l'holandesa Atradius


Temes relacionats

Catalana Occident guanya un 59% menys que l'any passat fins al juny (31/jul/09)


  • Comparteix:

La seu de Catalana Occident està ubicada a Can Sant Joan

La seu de Catalana Occident està ubicada a Can Sant Joan

El grup assegurador Catalana Occident, amb seu a Sant Cugat, ha signat una opció de compra per controlar el 100% del grup holandès Atradius. La companyia santcugatenca, que tenia fins ara una participació del 64% a Atradius, ha arribat a un acord amb els tres accionistes que diposaven de la resta de participacions.

L'acord preveu que la reasseguradora Swiss Re i les entitats Deutsche Bank i Sal Oppenheim venguin a Catalana Occident el seu 36% d'Atradius. Segons la documentació lliurada per l'asseguradora santcugatenca a la Comissió del Mercat de Valors, la compra d'accions es pot efectuar, totalment o parcial, entre l'1 de gener de l'any que ve i finals del 2014.

Atradius té seu a Amsterdam i una trajectòria de més de 80 anys en assegurances de crèdit. Té presència en 40 països amb més de 160 oficines. La seva quota de mercat internacional és del 31% i suma uns ingressos anuals d'1'8 bilions d'euros, segons consta a la seva pàgina web.

Catalana Occident va entrar a Atradius l'any 2003 i va fer-se amb el control majoritari de la companyia l'any passat, després d'anar adquirint accions de mica en mica a Swiss Re i Deutsche Bank. Els plans de futur passen per la sortida a borsa del grup holandès a partir de l'any vinent.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El Sr Serra es el numero 13 en la lista Forbes. Por algo sera.

Salva. Enviat el 25/ago/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.