ERO temporal per a tota la plantilla de Sharp


Temes relacionats

Sharp es compromet a seguir amb la producció des de Sant Cugat (22/jul/09)

La falta de comandes amenaça la planta de Sharp a Sant Cugat (11/mai/09)

Sharp acomiada 110 treballadors de la planta santcugatenca (14/gen/09)

Sharp es compromet a potenciar les línies d'investigació de la planta de Sant Cugat (11/des/08)

Huguet visitarà la seu de Sharp al Japó per garantir el futur de la planta santcugatenca ( 7/des/08)


  • Comparteix:

Planta de Sharp

Planta de Sharp

La multinacional japonesa Sharp ha presentat aquest dimecres un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que suspendria durant sis mesos els contractes de tota la plantilla de forma rotativa, segons han informat fonts sindicals. El comitè d'empresa només acceptarà aquesta mesura si la direcció presenta un pla industrial que garanteixi noves càrregues de treball que permetin mantenir la plantilla de 490 persones. Tot i que l'empresa atribueix la davallada de producció a la conjuntura econòmica, els sindicats sospiten que la companyia està deslocalitzant part de la producció a una nova planta de Polònia.

En els darrers mesos, els treballadors han observat un 'buit' en les càrregues de treball, que 'sembla que s'han deslocalitzat cap a Polònia', encara que l'empresa 'no ho reconeix i en culpa al mercat', segons ha explicat a l'ACN el representant de CCOO a Sharp, José Vera.

El sindicalista ha afirmat que el comitè d'empresa només estaria disposat a acceptar l'ERO de la multinacional de televisiors si va acompanyat d'un pla industrial que asseguri les càrregues de treball per a tota la plantilla actual. La direcció presentarà oficialment l'ERO dimarts que ve i a partir de llavors s'iniciarà el període de consultes.

De la seva banda, el president del comitè d'empresa de la planta, Josep Milà, ha dit a Cugat.cat que la decisió de l'empresa no els sorprèn.

Josep Milà

No ens sorprèn, però és una situació desagradable. Portem tot l'any mitigant la situació amb mesures pactades. És un any molt dolent.


En un comunicat, la multinacional, per la seva part, indica que la mesura té com a objectiu 'adaptar la capacitat de producció a la demanda durant el període de llançament dels nous models' produïts integrament per Sharp a l'Estat. Aquests models, a la vegada, responen a l'estratègia de la companyia 'd'adaptar l'oferta tecnològica a les necessitats de cada mercat', segons la multinacional d'aparells electrònics.

L'ERO, que es presentarà a la conselleria de Treball, s'aplicaria entre els mesos d'octubre del 2009 i març del 2010.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Os felicito - a pesar de ser una mala noticia - por ser el primer medio en informar de esta noticia.

Marcos. Enviat el 9/set/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.