PSC, ICV i ERC presenten una moció d'urgència per donar suport a la plantilla de Sharp


Temes relacionats

Les mobilitzacions de Sharp contra l'ERO arriben avui a les portes de l'Ajuntament (21/set/09)

Sharp atura la producció i dóna vacances forçades a més de 300 treballadors (16/set/09)


  • Comparteix:

Sessió plenària (imatge d'arxiu)

Sessió plenària (imatge d'arxiu)

Els grups municipals del PSC, ICV-EUiA i ERC presentaran al ple d'aquesta tarda, per via d'urgència, una moció de suport als treballadors de la planta santcugatenca de Sharp, afectats per un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que la direcció vol aplicar a partir de l'1 d'octubre. Després d'haver-se reunit amb el comitè d'empresa, els tres grups volen que el consistori reclami a la multinacional japonesa un pla industrial de viabilitat que garanteixi el futur dels llocs de treball.

La moció, que els tres grups proposants volen convertir en una declaració institucional, vol posar de manifest el compromís del consistori en la lluita a favor de l'ocupació i l'estabilitat en el treball. El text rebutja les polítiques laborals 'de determinades empreses' que, en moments de crisi, intenten condicionar la continuïtat dels llocs de treball al grau de suport material que rebin de les administracions. En aquesta línia, la moció insta el govern de la Generalitat a 'desenvolupar amb fermesa el Pacte Nacional que ha d'impulsar polítiques industrials' que mantinguin un alt nivell d'ocupació en el sector.

Si la moció prospera, l'Ajuntament instarà la direcció de Sharp a presentar un pla industrial de viabilitat que garanteixi el futur dels llocs de treball. Els sindicats i la direcció de l'empresa estan negociant aquests dies els termes d'un ERO de sis mesos que la multinacional vol aplicar a partir de l'1 d'octubre. La planta va aturar la setmana passada la producció i va donar vacances forçaces a més de 300 treballadors de la plantilla, que des d'aleshores es manifesten diàriament a les portes de l'empresa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.