L'alcalde veu 'imprescindible' ajornar el deute amb l'Estat per no 'escanyar' els consistoris


  • Comparteix:

Zapatero ha anunciat aquesta mesura al Comitè Federal del PSOE

Zapatero ha anunciat aquesta mesura al Comitè Federal del PSOE

L'alcalde, Lluís Recoder, creu 'imprescindible' ajornar el retorn del deute amb l'Estat espanyol que tenen els consistoris. D'aquesta manera, Recoder ha rebut l'anunci del president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que ha avançat aquest dissabte que els consistoris podran retornar el deute a partir del proper any i durant els pròxims quatre. Des de l'Ajuntament de Sant Cugat, l'alcalde ha assegurat que retornar ara deute provinent de la participació en els ingressos de l'Estat seria 'escanyar' els consistoris.

El deute dels ajuntaments ascendeix a 1.500 milions d'euros que s'haurien de retornar aquest any. En canvi, Zapatero ha anunciat que ajornarà un any el retorn d'aquest deute i permetrà que els consistoris el puguin pagar en els propers quatre anys. Es tracta d'una mesura que pretén facilitar la situació econòmica per la qual passen els consistoris.

L'alcalde, Lluís Recoder, valora així la proposta.

Lluís Recoder

És imprescindible. Si ens fessin retornar aquests diners seria escanyar els ajuntaments.


En el cas de Sant Cugat, la participació en els ingressos de l'Estat suposa entre el 15 i el 20% dels ingressos de l'Ajuntament. Aquesta participació es calcula en funció dels impostos que paguen els ciutadans i es transfereixen per avançat. És per això que els ajuntaments haurien de retornar aquest any part d'aquesta participació, ja que enguany la recaptació en impostos ha minvat considerablement per culpa de la crisi.

Recoder creu que la mesura s'ha d'afegir a altres propostes.

Lluís Recoder

Seria suïcida fer que els ajuntaments retornessin aquesta quantitat quan estem demanat 3.000 milions d'euros per fer front a la despessa ordinària.


Zapatero també ha anunciat que permetrà que els consistoris destinin el 15% dels 5.000 milions del nou Fons d'Inversió Local a pagar els compromisos en matèria d'Educació per a pagar despesa corrent i inversions.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.