La patronal Cecot considera 'un error' apujar impostos perquè 'empitjorarà la demanda'

El president de la Cecot, Antoni Abad / foto: ACN

Economia

Publicat el 26/set/09 per Acn

El president de la patronal vallesana Cecot, Antoni Abad, considera 'un error' l'augment d'impostos que és a punt d'aprovar el govern de José Luis Rodríguez Zapatero, ja que considera que tindrà efectes negatius en la demanda, que actualment ja és molt baixa. Per a Abad, el que cal fer no és apujar l'IVA sinó 'generar més activitat econòmica per generar més IVA'.

Segons la Cecot la mesura d'apujar els impostos a l'Estat espanyol és una mesura equivocada. Abad ha explicat que els empresaris quan la demanda escasseja el que mai fan és apujar preus perquè els perjudica.

Antoni Abad

Pujar impostos és unam esura equivocada. Quan la demanda escasseja, els empresaris no pugem mai preus

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Abad considera que l'Estat espanyol, amb una demanda tan aturada i unes taxes d'atur tan elevades, s'està tornant 'el país anòmal del món i ja ho som a la Unió Europea'. Abad afegeix que 'això és tan seriós com perquè el govern de Zapatero recuperi el diàleg amb els agents socials i els empresaris que som els més interessats en que la situació millori'.

Un altre efecte que pot tenir l'augment d'impostos és, segons Abad, el de fer créixer l'intrusisme i l'economia submergida. Assegura que alguns gremis s'han queixat i han assenyalat que tenen intrusisme per part de petites organitzacions que ofereixen en molts casos serveis de manera opaca.