La Cecot demana que les empreses puguin recuperar l'IVA de les factures impagades


  • Comparteix:

Seu de la Cecot

Seu de la Cecot

La patronal Cecot demana que les empreses puguin recuperar l'IVA de les factures impagades i que els proveïdors tinguin més facilitats de cobrament en els processos concursals. Aquestes són les principals mancances que l'entitat empresarial contempla en el projecte de llei contra la morositat que s'està preparant al Congrés dels Diputats. Tot i això, la patronal vallesana s'ha mostrat molt satisfeta de la proposta i ja hi donaria el seu vistiplau si durant el tràmit parlamentari per la seva aprovació es manté l'esperit actual.

La Cecot destaca com a molt positiu la implantació en la propera llei d'un termini màxim de cobrament i la possibilitat de denunciar les pràctiques d'abús de posició dominant de les grans empreses que imposen les seves condicions a les petites i mitjanes empreses proveïdores.

El secretari general de la patronal, David Garrofé, ha explicat que la reducció dels terminis és vital per a les pimes. En aquest sentit, ha qualificat aquesta proposta com a 'bona llei' i consideren que suposa un pas molt important per les pimes davant l'escalada de la morositat. Són declaracions a Cugat.cat.

David Garrofé

Això és molt important per a la petita empresa perquè minimitza les despeses bancàries i també els riscos d'impagament.


Per complementar les mesures ja previstes, caldria incloure-hi, segons Garrofé, la possibilitat de recuperar l'import de l'IVA en les factures incobrables per part de les empreses i que els proveïdors tinguin més facilitats de cobrament en cas que una altra empresa entri en concurs de creditors.

La primera proposta de Cecot permetria que les empreses no hagin de fer front a un pagament d'un impost sobre uns productes que no han pogut cobrar. La segona pretén facilitar el cobrament dels proveïdors en casos de concursos de creditors i donar-los també certa preferència com tenen ara l'administració, els treballadors i els bancs i caixes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.