Els pressupostos de l'Estat de l'any vinent recullen 673.000 euros per rehabilitar el Celler Cooperatiu


Temes relacionats

Zapatero anuncia un segon fons d'inversió local per a actuacions 'estratègiques' ( 9/set/09)

Retard en les obres de musealització del Celler Cooperatiu (14/feb/09)

La segona fase de les obres del Celler Cooperatiu s'iniciarà a principis del 2009 (22/des/08)

L'equip de govern planteja una rehabilitació de 'mínims' al Celler Cooperatiu per la retallada d'inversió del govern espanyol ( 2/oct/08)

Sant Cugat reclama al govern espanyol que executi les obres del Celler Cooperatiu (20/feb/08)

El PP reclama a l'equip de govern que millori el manteniment del Celler Cooperatiu a l'espera que es rehabiliti (14/feb/08)

L'alcalde critica la lentitud del projecte de reforma del Celler Cooperatiu ( 5/oct/07)

El govern espanyol demana una actualització del projecte del Celler Cooperatiu abans de tornar a licitar-lo ( 9/mar/06)

Recoder denuncia la lentitud de Foment per tornar a adjudicar les obres del Celler Cooperatiu ( 6/oct/05)

Foment reitera el compromís d'acabar les obres del Celler Cooperatiu però no dóna terminis (27/abr/05)

L'alcalde reclama a la delegació del govern que s'impliqui per desencallar les obres del Celler Cooperatiu (17/mar/05)

El ministeri de Foment comença la seva part de les obres del Celler Cooperatiu amb més dos anys de retard (11/mar/04)


  • Comparteix:

La rehabilitació del Celler Cooperatiu és una demanda reiterada a la ciutat

La rehabilitació del Celler Cooperatiu és una demanda reiterada a la ciutat

El projecte de llei dels pressupostos generals de l'Estat del 2010, que ha entrat al Congrés aquesta setmana, inclou una partida de 673.000 euros per la rehabilitació del Celler Cooperatiu. Els comptes, que no s'aprovaran fins a finals d'any, també contemplen l'execució de dos trams més de l'anomenat Quart Cinturó i l'adaptació a ample europeu de la línia Papiol-Mollet de Renfe, que passa per la nostra ciutat.

El projecte de rehabilitació de l'edifici modernista de l'arquitecte Cèsar Martinell és una demanda històrica a la ciutat i que s'ha allargat durant anys. L'empresa Societat Catalana d'Instal·lacions i Obres, responsable de la segona fase de la rehabilitació, va fer fallida fa tres anys i l'equip de govern ha demanat en reiterades ocasions més implicació de l'executiu espanyol, mentre que aquest considera que cal més cooperació del consistori.

El projecte es va desencallar amb retard amb una partida de 580.000 euros aprovada pel govern espanyol en els pressupostos de l'any passat. La xifra, però, s'allunyava del gairebé un milió d'euros del cost del projecte per remodelar l'espai i l'equip de govern va plantejar una 'remodelació de mínims', ja que la ciutat no l'ha inclòs als seus comptes del 2009 a causa de la crisi.

Ara, els pressupostos del 2010 que s'han de debatre al Congrés contemplen 673.000 per aquesta rehabilitació. La diputada socialista santcugatenca, Montserrat Colldeforns, creu que s'ha treballat molt per concretar el projecte. Són declaracions a Cugat.cat.

Montserrat Colldeforns

Hi ha hagut un reconeixement que aquest projecte era un compromís del govern i el manté. Podríem començar el projecte a finals d'any i es faria entre el 2010 i el 2011.


El projecte dels comptes també inclou els trams que falten del projecte del Quart Cinturó i l'adaptació de la via a ample europeu de la línia Papiol-Mollet de Renfe, dos projectes d'infraestructures contemplats a l'Estatut.

Els pressupostos contemplen, a més, la creació del Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat, una partida de 5.000 milions d'euros similar al Fons Estatal d'Inversió Local per als Ajuntaments destinada a promoure projectes d'estalvi energètic, creació d'infraestructures de tipus social i la millora de la competitivitat i la productivitat de les empreses. Un fons que, segons Colldeforns, pot beneficiar molt Sant Cugat.

Montserrat Colldeforns

Aquest fons està dotat amb 5.000 milions d'euros, a Sant Cugat li podrien tocar uns vuit milions.


Colldeforns ha destacat que són uns pressupostos adaptats al moment econòmic actual i que els impostos es retornaran a la societat amb el que fa més falta, que és la prestació d'atur per mantenir la cohesió social i les infraestructures.

El projecte de llei de pressupostos ja està al Congrés i ara s'iniciarà el tràmit parlamentari perquè pugui estar aprovat a mitjan desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.