Aprovat l'ERO de Sharp, que afectarà 433 treballadors, 60 menys del previst inicialment

Protestes de treballadors de Sharp

Economia

Publicat el 15/oct/09 per Josep Gimeno / Anna Bernadó

La Generalitat ha aprovat l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que la multinacional japonesa Sharp ha presentat a la planta de Sant Cugat. L'ERO afectarà finalment 433 treballadors, en lloc dels 490 inicialment previstos, durant un màxim de 120 dies per empleat en els propers sis mesos. Els treballadors afectats cobraran el subsidi d'atur i la direcció de l'empresa complementarà fins el 80% la seva retribució bruta amb un topall de gairebé 69 euros al dia per operari.

Els sindicats han lamentat que la Generalitat hagit autoritzat l'ERO quan la companyia encara no ha presentat un pla industrial que garanteixi la continuïtat de la planta a Catalunya. Tot i això, el comitè d'empresa ha explicat que continuaran reclamant un pla de viabilitat de la seu de la ciutat. Ho ha assegurat el seu president, Josep Milà, en declaracions a Cugat.cat.

Josep Milà

Sempre voldrem saber què passarà amb l'empresa d'aquí a sis mesos i continuarem demanant a la direcció un pla industrial de viabilitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio










El comitè d'empresa manté que Sharp pretén deslocalitzar la tasca de la planta de Sant Cugat a Polònia i es reunirà aquest divendres per decidir quines actuacions duu a terme i les comunicacions amb els treballadors.