Una empresa amb seu a la ciutat busca inversors per desenvolupar un nou motor d'avió a Cataunya


  • Comparteix:

Fipsa busca inversors pel nou projecte

Fipsa busca inversors pel nou projecte

Fipsa, amb seu a Sant Cugat, ha ideat el model d'un motor d'aviació totalment nou que aconseguiria reduir les emissions de contaminants un 80%, el combustible un 30% i el soroll un 50%. Ara, perquè el projecte es porti a la pràctica, l'empresa busca inversors que aportin el capital necessari amb la intenció que el lloc de producció del motor sigui Catalunya.

L'empresa calcula que la producció començaria cap el 2016 amb motors per a proves i que, dos anys després, aquests ja estarien al mercat. El projecte, anomenat 'Freenox', tindria un preu d'uns 800 milions d'euros, motiu pel qual l'empresa està buscant socis per desenvolupar-lo.

Si es porta a la pràctica, aquest motor compliria la normativa europea que obliga que el 2020 totes les aeronaus redueixin les seves emissions de contaminants, motiu pel qual es calcula que moltes empreses del sector hi estaran especialment interessades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.