La justícia obliga l'Estat a compensar Sant Cugat per l'IBI no cobrat de les autopistes


  • Comparteix:

L'Estat espanyol ingressarà més de cinc milions d'euros

L'Estat espanyol ingressarà més de cinc milions d'euros

L'Estat haurà de compensar l'Ajuntament amb la quantitat que Sant Cugat no va rebre del 2004 al 2007 procedent de l'IBI dels peatges de les autopistes del municipi, com a conseqüència d'una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM). Des del 1990, les empreses responsables de les autopistes estaven exemptes de pagar el 95% de la quota de l'IBI, de manera que els municipis no ingressaven aquesta quantitat.

El TSJM ha respost l'Organisme de Gestió Tributaria de la Diputació de Barcelona, que va denunciar que 30 ajuntaments, entre ells el de la nostra ciutat, no rebien la quota relativa a l'IBI durant el període de 2004 a 2007, en què les empreses que gestionen les autopistes gaudien d'un benefici fiscal.

En conseqüència, l'Estat haurà d'ingressar ara més de cinc milions d'euros a aquests 30 municipis. Ara, altres diputacions com la de Lleida també estudien iniciar aquestes peticions de compensació.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.