El Butlletí Econòmic situa Sant Cugat amb un índex de desigualtats socials per darrere de ciutats del seu entorn


  • Comparteix:

El tercer Butlletí Econòmic de Sant Cugat del Vallès s'ha presentat a la sala de plens de l'Ajuntament

El tercer Butlletí Econòmic de Sant Cugat del Vallès s'ha presentat a la sala de plens de l'Ajuntament

Sant Cugat presenta un índex de desigualtats socials menor a la dels municipis del seu entorn immediat com ara Sabadell, Terrassa, Rubí i Cerdanyola. La ciutat, que segueix encapçalant l'índex de ciutats amb més qualitat de vida de la demarcació, també ha registrat un creixement econòmic per sobre de la mitja catalana durant els darrers sis anys.

Són només dues de les dades que recull el tercer Butlletí Econòmic de Sant Cugat que elabora semestralment la Universitat de Barcelona. En aquest volum es posa de relleu que Sant Cugat, a més d'encapçalar, altra vegada, el rànquing de ciutats amb més qualitat de vida, manté l'equilibri social indispensable perquè aquesta qualitat de vida es reparteixi equitativament entre tots els santcugatencs.

Així, se situen per darrere de Sant Cugat, ciutats com ara Sabadell, Terrassa, Rubí, Cerdanyola i fins i tot Barcelona. Per l'alcalde, el nivell de qualitat de vida és important, però més important és encara que l'administració posi els recursos necessaris perquè cap ciutadà se senti exclós d'aquest benestar general:

Lluís Recoder

Hi ha perill que persones no puguin seguir el ritme que marca la societat i per tant les polítiques socials seguiran marcant un eix a la política municipal.


El Butelltí Econòmic, coordinat pel professor Jordi Suriñach, incoprora, en aquesta número, la localització de les 600 empreses que hi ha actualment al terme municipal i el nivell de diversificació per sector que presenta cada Parc Empresarial a la ciutat.

L'informe també constata que el Producte Interior Brut de Sant Cugat continua estan per sobre de la mitja catalana, una dada que es manté ininterrompudament durant els darrers 6 anys. Tot i que el creixement del PIB ha baixat, ho ha fet també al conjunt de la Unió Europea, donat el moment de desacceleració econòmica que travessen les economies de l'anomenat Primer Món. Pel professor Suriñach, és una dada rellevant donat que valora la capacitat productiva d'un terrirori:

Jordi Suriñach

Des de l'any 1997, les taxes de creixement del PIB de Sant Cugat es sempre més alta que Catalunya


Pel que fa l'ocupació, hi ha un índex d'atur presencial, amb un 4,5%, molt per sota del nombre d'aturats que registra Catalunya o el conjunt de l'Estat Espanyol. Tot i la dada positiva, es crea menys ocupació, i la que es crea, prové, en un percentatge majoritari al sector serveis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.