Els grups polítics celebren el premi europeu, però demanen resultats econòmics concrets


Temes relacionats

Sant Cugat guanya el premi del Sector Públic Europeu pel seu model de gestió econòmica ( 6/nov/09)

Sant Cugat és exemple d'innovació en gestió pública, segons l'Institut Europeu d'Administració Pública ( 5/nov/09)

Sant Cugat lluita avui per un dels premis de l'Institut Europeu d'Administració Pública ( 5/nov/09)

Sant Cugat viatja avui Maastricht com a candidat als Premis del Sector Públic Europeu ( 4/nov/09)

Recoder: 'La candidatura europea és un reconeixement al model de gestió econòmica de la ciutat' ( 5/nov/09)


  • Comparteix:

Els partits amb representació al consistori valoren positivament el guardó

Els partits amb representació al consistori valoren positivament el guardó

Els grups polítics del consistori celebren que l'Institut Europeu del Sector Públic hagi premiat la gestió econòmica de l'Ajuntament, però demanen a l'equip de govern que el reconeixement es reflecteixi en els temes de ciutat. El PSC reclama que el guardó els faciliti aconseguir informació econòmica, mentre que ICV-EUiA espera que el model de gestió aconsegueixi resultats concrets. ERC creu que el premi justifica el seu suport als pressupostos com un 'acte de responsabilitat' i el PP considera que el consistori s'ha de centrar en els problemes derivats de la crisi.

CiU, que forma l'equip de govern, ha afirmat que és una satisfacció rebre un reconeixement extern d'un organisme com l'Institut Europeu del Sector Públic. El portaveu de la federació nacionalista, Joan Recasens, diu que cal felicitar l'equip econòmic del consistori, sobretot tenint en compte que els finalistes tenien candidatures 'de pes'.

Joan Recasens

Que avalin la nostra gestió en el camp econòmic ens omple de satisfacció i després veient que teníem competidors de pes.


El PSC creu que aquest reconeixement pot ser un element de pressió perquè l'equip de govern li proporcioni la informació de l'àmbit econòmic i de recursos humans de la ciutat que fa temps que demana. Salvador Gausa és el portaveu socialista.

Salvador Gausa

Nosaltres pensem que és una oportunitat per la oposició, per obtenir informació econòmica concreta.


ICV-EUiA considera que tots els premis que reconeixen la tasca de l'administració pública en general, i la de Sant Cugat en particular, són benvinguts, però creu que s'hauran d'avaluar els resultats i veure si aquest model dóna els seus fruits. Escoltem el portaveu ecosocialista, Xavier Boix.

Xavier Boix

Aplaudim la iniciativa promoguda per Jordi Joly però ens agradaria que d'aquí uns anys l'experiència tingui bons resultats.


ERC assegura que la seva satisfacció pel reconeixement és doble. D'una banda, perquè creu que els ciutadans tenen una garantia pel que fa a la gestió econòmica de la ciutat. De l'altra, perquè considera que el premi demostra que el seu suport als pressupostos municipals dels darrers anys és un 'acte de responsabilitat que està per sobre d'interessos partidistes'. Escoltem el portaveu dels republicans, Raül Grangé.

Raül Grangé

Es veu que l'acte de responsabilitat era seriós, fonamentat i anava per davant de qualsevol motivació de tacticisme partidista.


El PP ha felicitat l'equip de govern, però també li ha demanat que el reconeixement no desviï la seva atenció del dia a dia de la ciutat. Segons els populars, el consistori s'ha de centrar en resoldre els problemes derivats de la crisi econòmica i en acabar els projectes dels dos Fons Estatals d'Inversió Local (FEIL). La portaveu popular, Berta Rodríguez, creu que l'esforç de l'administració local ha de tenir repercussió en els ciutadans.

Berta Rodríguez

És una fita important per reconèixer la ciutat a Europa, però s'ha de notar en els ciutadans i en els projectes de la ciutat.




L'Ajuntament ha guanyat el premi del Sector Públic Europeu en la categoria de 'Lideratge i gestió de canvi', pel Pla d'Alineació i Competitivitat Estratègica (PACTE).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.