Els Premis Europeus del Sector Públic valoren la 'nova cultura política' que comporta el PACTE

Alexander Heichlinger, director dels premis EPSA 2009

Economia

Publicat el 6/nov/09 per Miquel Herrada

El director dels Premis Europeus del Sector Públic, concedits aquest dijous a la ciutat holandesa de Maastrich, assegura que el model de gestió econòmica de Sant Cugat -conegut amb les sigles de PACTE- és un bon exemple de 'nova cultura política'. En declaracions a Cugat.cat, Alexander Heichlinger anuncia que l'Institut Europeu del Sector Públic mantindrà a partir d'ara les relacions amb Sant Cugat i divulgarà les bones pràctiques de gestió pública de la nostra ciutat.

El Pla d'Alineació i Competitivitat Estratègica (PACTE) de Sant Cugat, premiat a Maastricht en la categoria de 'Lideratge i gestió del canvi', és un clar exemple de bones pràctiques en l'àmbit de la gestió pública. És el que ha assegurat a Cugat.cat el director dels premis EPSA 2009, Alexander Heichlinger, que ha afegit que Sant Cugat ha obert la porta a una nova cultura política i de gestió.

Alexander Heichlinger

El PACTE mostra una nova cultura política i de gestió. Ja hi ha hagut resultats. La despesa del pressupost és molt transparent i visible.

Your browser doesn’t support HTML5 audio











Heichlinger ha explicat que el jurat dels premis ha verificat tota la documentació presentada per la candidatura de Sant Cugat i, a més, s'ha entrevistat amb els responsables polítics, els grups de l'oposició i els sindicats abans de concloure que el model santcugatenc és clarament exportable a altres municipis europeus.

L'Institut Europeu del Sector Públic difondrà el PACTE en la seva tasca formativa i obre la porta a mantenir el contacte amb Sant Cugat, per exemple, organitzant a la nostra ciutat un dels seus 'tallers de transferència de coneixements' que aplegaria experts d'arreu del continent.

Alexander Heichlinger

Estem estudiant la possibilitat de fer a Sant Cugat una jornada de transferència de coneixements. La relació es mantindrà.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A la categoria de 'Lideratge i gestió de canvi', Sant Cugat ha competit amb quatre candidatures més. L'Ajuntament de Porto, amb un programa d'incentivació i promoció del personal; el consistori suís de Lausana, que presentava un projecte de desjerarquització de la policia local; Dinamarca, pel servei d'assessorament a la immigració, i el Regne Unit, per l'assistència religiosa cristiana a malalts terminals de càncer en el sistema sanitari públic d'aquest país.