El CAR i l'estació de Volpelleres, principals inversions dels pressupostos de la Generalitat a Sant Cugat


Temes relacionats

Constituïda la societat que construirà i gestionarà l'EsportParc Internacional de Catalunya (14/oct/09)

L'estació de Volpelleres serà una realitat l'estiu que ve, sis mesos abans del previst (21/set/09)

El 3r CAP serà una realitat a l'octubre de l'any que ve, segons Recoder (12/jun/09)

Col·locada la primera pedra per convertir el CAR en un referent mundial (13/des/08)


  • Comparteix:

Primera pedra del tercer CAP

Primera pedra del tercer CAP

Els pressupostos de la Generalitat per al 2010 deixaran a la ciutat una inversió de més de 39 milions d'euros. Les principals actuacions seran la construcció del nou mòdul del Centre d'Alt Rendiment i de l'estació de Volpelleres, que s'emporten les partides més grans amb 17 milions d'euros i 15 milions respectivament. Altres actuacions seran el 3r CAP, les obres del CEIP Catalunya i el CAP de Valldoreix.

El Govern ha aprovat aquest divendres els pressupostos del 2010, que inclouen la construcció de l'EsportParc Internacional de Catalunya. Aquesta actuació comportarà una inversió a la ciutat de més de 17 milions d'euros per construir un parc empresarial de 31.000 metres quadrats que preten facilitar les sinergies entre el món de l'empresa, el coneixement, la tecnologia i l'esport a través d'empreses líders en el sector.

Per la seva banda, l'estació de FGC de Volpelleres obtindrà una partida de més de 15 milions d'euros per fer que l'equipament sigui una realitat el proper estiu. Fins ara, s'han acabat els treballs que afectaven la via i la resta d'instal·lacions ferroviàries. També s'ha finalitzat l'estructura dels edificis de l'estació, les andanes, i el pas inferior de vianants, així com els reforços de les estructures dels ponts que creuen sobre les línies de l'Adif i la Ronda Nord de Sant Cugat. L'estació comptarà a més amb dos pàrquings per a 400 places i una connexió amb l'estació de Renfe.

Dels més de 39 milions d'euros, més de 5 milions seran per a equipaments sanitaris. És el cas del 3r CAP, que obrirà les seves portes el proper octubre. Es tracta d'un nou centre sanitari de 3.500 metres quadrats que acollirà un centre de salut mental infantil i juvenil gestionat per la Mútua de Terrassa i la seu de l'agència de Salut Pública del Vallès Occidental Oest, així com la unitat de vigilància epidemiològica del territori. El centre comptarà amb espais per a medicina general, pediatria, odontologia, educació sanitària i salut comunitària. També s'han previst zones per a serveis socials de l'Ajuntament.

Pel que fa a Valldoreix, els pressupostos finançaran amb 242.000 euros el CAP i amb més de mig milió el futur 'Park and Ride' del territori. A més, l'escola Catalunya rebrà 1,6 milions d'euros per a obres de millora i l'Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a la ciutat, rebrà 255.000 euros per a l'adquisició de fons documental i mobiliari.

Els comptes per al conjunt del sector públic català assoleixen enguany els 39.699 milions d'euros, un 7,3% més que el 2009.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.