HP reduirà 220 llocs de treball a tot l'Estat espanyol per la compra d'EDS

Façana de la seu d'HP a la ciutat

Economia

Publicat el 27/nov/09 per Anna Bernadó

La multinacional HP, amb seu a la ciutat, reduirà 220 llocs de treball a tot l'Estat espanyol mitjançant baixes voluntaries per l'absorció d'EDS. A més, la compra portarà a la seu de la nord-americana a la ciutat a acollir els treballadors de la planta d'EDS de Barcelona. L'operació, que va tenir lloc aquest estiu per valor de 9.500 milions d'euros, és la més important de la història en l'àmbit de tecnologies i col·loca HP en disposició de competir amb IBM. Mira el reportatge d'HP a Cugat tv

La compra EDS, una de les majors empreses en l'àmbit mundial de serveis de tecnologia i informàtica, comportarà una reestructuració interna de la planta d'HP Sant Cugat. El programa de baixes voluntàries a tot l'Estat espanyol s'ha tancat amb 220 peticions acceptades per l'empresa de les 360 presentades pels treballadors. Els empleats seleccionats començaran a abandonar l'empresa a partir del 15 de gener del 2010.

D'altra banda, la seu local ha vist aquestes últimes setmanes com dues de les impressores d'última generació construïdes per enginyers establerts a la ciutat tenen molt bona sortida, fet que confirma el manteniment de la planta de Sant Cugat a llarg termini. Ho explica la directora de comunicació de HP a la ciutat, Eva Blanco.

Eva Blanco

Acabem d'introduir una impressora en gran format en tecnologia làtex i una impressora de nova generació per a arquitectes que són un èxit.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





En els primers nou mesos de l'any, la multinacional ha guanyat 3.700 milions d'euros, un 16% menys del benefici obtingut en el mateix període de l'exercici anterior. Tot i això, la companyia aguanta la crisi gràcies a la seva aposta per la innovació i el replantejament constant de l'organització interna i els processos de producció, tal com explica Blanco.

Eva Blanco

La crisi l'hem notat però ens ha agafat ben preparats, sempre ens qüestionem l'organització interna.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





La seu local també ha inaugurat l'estiu passat un Centre Internacional d'Arts Gràfiques, el primer d'aquestes característiques a tot el món. El nou espai dedica la seva activitat a la demostració i formació dels possibles clients d'Europa, Orient Mitjà i Àfrica, i acollirà també un centre d'I+D.