La T-10 de transport públic costarà gairebé un 2% més l'any vinent


  • Comparteix:

Els FGC també patiran la pujada

Els FGC també patiran la pujada

El preu del transport públic de l'àrea de Barcelona s'incrementarà en gairebé un 2% de mitjana a partir de l'any vinent. Així ho ha acordat aquest dilluns l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), ja que contempla pujades d'un 1,95% per a les targetes de 10 viatges d'una i dues zones. El bitllet senzill és el que més està afectat per l'increment, que deixarà en 1,40 euros el d'una zona i 2,10 el de dues zones.

Aquest increment del 2% de mitjana se situa per sobre de la previsió de l'IPC català de l'any vinent, que la Generalitat xifra de moment en un 0'9%. Tot i això, el transport públic patirà un increment generalitzat que afecta principalment els bitllets d'una zona. És el cas del bitllet senzill, que augmentarà el seu preu en un 3,70% i costarà 1,40 euros. La T-10 per a una sola zona ho farà en un 1,95% fins a assolir els 7,85 euros, igual que la de dues zones, que costarà 15,70. El bitllet senzill per a dues zones augmentarà un 2,44% i costarà 2,10.

El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat, Manel Sánchez, valora l'increment.

Manel Sánchez

Tot increment en una situació com la que estem patint és molt.


Tot i aquesta pujada generalitzada, l'ATM situa l'increment de la tarifa mitjana ponderada per al conjunt del sistema en un 0,57%, ja que inclou la nova targeta T-12, els bitllets per a famílies nombroses i l'ampliació d'edat d'utilització de la T-Jove.

L'increment de tarifes ha estat aprovat pel Consell d'Administració de l'ATM que està integrat per 18 membres representants de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, l'ATM i l'Agrupació de Municipis de Transport Urbà (AMTU).



  • Comparteix:

COMENTARIS

és una vergonya! que s\\'informin de quan costa el transport a França, Itàlia o Portugal! és una vergonya que els estudiants haguem de pagar aquest dineral per anar cada dia a la universitat!

ciutadana. Enviat el 14/des/09


Si tantes ganes tenen de pujar el preu de servei, que n'ofereixin un servei digne, estic farta de veure com la gent es salta les barreres sense pagar, com els revisors es fan els boixos quan haurien de revisar a tothom que tingui el ticket encara que facin pinta de conflictius, doncs aquí recuperarien més diners dels que ens roben als ciutadans que anem tots els dies a treballar per pagar pagar pagar i pagar

rabiamon. Enviat el 15/des/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.