Sorea tornarà 15 milions d'euros a l'Ajuntament per una interpretació 'errònia' de la concessió


  • Comparteix:

L'empresa Sorea haurà de retornar 15 milions d'euros a l'Ajuntament per una mala interpretació del contracte de concessió de l'aigua de Sant Cugat. Ho ha confirmat el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, a Cugat.cat on ha explicat que el retorn d'aquest import es farà en un període de tres anys, a partir de 2010.

Segons Jordi Joly, Sorea ha fet una interpretació 'errònia' del fons de la concessió perquè durant aquests anys ha fet una doble comptabilització de les amortitzacions.

Jordi Joly

Arribem a la conclusió que estan fent una interpretació errònia del fons de la concessió.








Arran d'aquesta situació, l'àrea d'Economia va decidir congelar els preus de l'aigua i va demanar el retorn dels diners que havia suposat aquesta doble comptabilització que havia fet Sorea. Així ho ha dit Joly.

Jordi Joly

La nostra reacció va ser congelar els preus de l'aigua i demanar que ens tornessin els diners que ha suposat la doble comptabilització de les amortitzacions.



Segons Joly, Sorea i l'Entitat Metropolitana que gestiona les concessions de l'aigua a la demarcació de Barcelona han acceptat aquest plantejament i a partir de l'any vinent s'haurà de retornar a l'Ajuntament un total de 15 milions d'euros. Cada pagament, que serà de cinc milions d'euros, es farà a data de 31 de març fins arribar el 2012.

A més Joly ha explicat que un cop tancada aquesta qüestió s'ha descongelat l'augment de tarifes i a partir de l'1 de gener de 2010 fins a finals d'any s'apujarà la tarifa de l'aigua un 1,76%.

El titular d'economia ha afegit que aquests 15 milions d'euros no s'han contemplat en el pressupost municipal del 2010 i que ara s'haurà d'estudiar què es fa amb aquesta nova injecció econòmica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.