Els santcugatencs no fan les maletes aquest Nadal

Han baixat les vendes de viatges de gran recorregut

Economia

Publicat el 30/des/09 per Jaume Blanche

Les agències de viatges de Sant Cugat tornen a registrar aquest Nadal poques vendes, seguint la tendència a la baixa de l'últim any. Segons els professionals del sector turístic, els santcugatencs aposten per escapades curtes a localitats catalanes, amb compres d'última hora, deixant en un segon terme els desplaçaments a l'estranger.

Segons la consulta feta per Cugat.cat a les agències de viatges del municipi, l'actual situació econòmica està afectant per segon any consecutiu la compra de viatges, sobretot els de gran recorregut. Alguns establiments, com Ussía Tours, han xifrat la davallada en un 20% en comparació amb l'any passat.

Àngels Josep, de Viatges Marsans, ha explicat a Cugat.cat com s'està desenvolupant la campanya actual.

Àngels Josep

Ha baixat bastant la venda, sobretot en els viatges de llarga distància.

Your browser doesn’t support HTML5 audio








Pel que fa als ciutadans que sí agafen les maletes en aquestes dates, la majoria fan estades de dues o tres nits sense sortir del país i, especialment, a Andorra. En el casos de viatges de llarga distància, les destinacions preferides són Nova York, Egipte, el Carib o el centre d'Europa.


Malgrat la situació, també es viuen excepcions. L'agència de viatges RACC ha registrat un augment d'ingressos durant aquest mes. Ho ha explicat el responsable de l'àrea de viatges, Christian Vaquero.

Cristian Vaquero

Al RACC, el més de desembre ha estat el més bo de l'any.

Your browser doesn’t support HTML5 audio








Totes les agències consultades per aquest mitjà han coincidit que la gent compra els viatges a última hora.