Tabasa i Autema rebran una compensació econòmica pels descomptes realitzats als peatges

Peatge dels Túnels de Vallvidrera

Economia

Publicat el 11/gen/10 per Anna Gonzalez / Acn

L'Estat espanyol transferirà 21,5 milions d'euros a la Generalitat per finançar part dels descomptes que realitzen les empreses gestores de les autopistes catalanes. En aquesta partida es troben les empreses Tabasa, que gestiona els Túnels de Vallvidrera, i Autema, encarregada del peatge de la C-16 pel tram entre Sant Cugat, Terrassa i Manresa.

La partida dels Ministeris de Foment i Economia i Hisenda respon a un conveni signat entre les administracions espanyoles i catalana per sufragar part dels descomptes que realitzen les empreses concessionàries als peatges catalans. En concret, aquesta subvenció correspon als descomptes realitzats durant el 2008, que ascendeixen a un total de 50,76 milions d'euros.

Part de la compensació econòmica es destinarà a les empreses Tabasa i Autema, responsables dels Túnels de Vallvidrera i del peatge de la C-16 respectivament.

De fet, el peatge de les Fonts a la C-16 és gratuït pels usuaris habituals des del 2008. La mesura beneficia els conductors que realitzen els itineraris entre Terrassa i Barcelona, passant per Rubí i Sant Cugat. Tot i així, el govern entén que qui passi per la C-58 ha de pagar aquest peatge, per tal d'evitar que es beneficiïn de la mesura vehicles que fan trajectes llargs. Així ho ha afirmat el departament de Política Territorial i Obres Públiques, després que l'Ajuntament de Rubí instés el govern a investigar si l'empresa Autema aplicava la gratuïtat en tos els casos establerts per decret.