Els sectors farmacèutics de Sant Cugat i Cerdanyola s'uneixen per promoure el CIT


  • Comparteix:

Promoure la innovació en el sector farmacèutic i impulsar l'activitat econòmica del Catalonia Innovation Triangle (CIT), integrat per Cerdanyola, Rubí i la nostra ciutat, són les principals fites de l'Agrupació d'Empreses Innovadores de Farmàcia i Cosmètica de Catalunya, creada aquest dijous. Es tracta d'un dels primers projectes engegats conjuntament per les associacions empresarials de Sant Cugat i Cerdanyola.

L'Agrupació d'Empreses Innovadores de Farmàcia i Cosmètica de Catalunya s'encarregarà d'impulsar la innovació en els productes i tècniques de producció de fàrmacs, a més d'ampliar el contacte amb les agrupacions empresarials estrangeres. El nou clúster preveu iniciar la seva activitat al març amb la definició del pla de treball durant una assemblea constitutiva.

El president de l'associació Sant Cugat Empresarial, Frederic Boix, explica els avantatges de la constitució d'un clúster a la nostra ciutat.

Frederic Boix

La unió de les empreses en un clúster suposa un increment del 12% de la productivitat i del 40% de la innovació.




Boix ha explicat en declaracions a Cugat.cat què implica la formació del clúster d'empreses.

Frederic Boix

Aporta el reconeixement de la indústria farmacèutica catalana, la promoció de projectes d'innovació i del Catalonia Innovation Triangle.




La iniciativa compta amb una subvenció de prop de 60.000 euros del ministeri d'Indústria. A partir de la seva constitució, l'agrupació tindrà dret a subvencions del 75% en els costos de personal i del 60% en els projectes d'innovació, amb aportacions de fins a 100.000 euros. Fins al moment s'hi han adherit empreses com ara Boehringer Ingelheim, Dentaid, Healthcare, Laboratoris Esteve, Natura Bissé International, Roche DIagnostics i Solvay, a més dels ajuntaments i les cambres de comerç vallesanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.