El preu del lloguer cau un 2,7% al 2009 a la ciutat, segons un nou estudi immobiliari

L'habitatge de lloguer ha baixat lleugerament de preu el 2009

Economia

Publicat el 27/gen/10 per Anna Bernadó

El preu de l'habitatge de lloguer va caure l'any passat a Sant Cugat un 2,7%, segons un estudi del portal immobiliari Idealista.com i la Societat Pública de Lloguer. Aquest és el descens més baix de l'àrea metropolitana de Barcelona, que ha registrat caigudes de més de l'11%. D'aquesta manera, el preu per metre quadrat de la vivenda de lloguer a la nostra ciutat se situa als 11,3 euros, una xifra que a Catalunya només superen Sitges i Barcelona.

Entre gener i juny de l'any passat, el preu del lloguer a la ciutat només va caure un 0,8%, passant dels 11,6 euros el metre quadrat als 11,4 euros. Al llarg de l'any, el preu va caure un 2,7%, la baixada més suau de l'àrea metropolitana de Barcelona, fins arribar als 11,3 euros. Un descens contingut tenint en compte que el territori ha registrat caigudes de fins al 13%, com és el cas de Manresa.

El preu de l'habitatge a Barcelona va caure un 11,3% i se situa en 12,1 euros al mes per metre quadrat. A Catalunya, Girona va registrar una caiguda del 8,7%, seguida de Tarragona, amb un 5,5%, i Lleida, amb un 2,4%.