Sharp adverteix que la viabilitat de la planta santcugatenca està 'amenaçada'


Temes relacionats

Els treballadors de Sharp, preocupats pel futur de la planta santcugatenca (15/feb/10)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una manifestació dels treballadors de Sharp

Imatge d'arxiu d'una manifestació dels treballadors de Sharp

La direcció de Sharp ha enviat a la plantilla de la planta santcugatenca una circular en què alerta que la viabilitat de la fàbrica està 'seriosament amenaçada'. El comunicat intern, recollit per l'agència Efe, adverteix que sense l'ajuda econòmica de la matriu japonesa i un pla de reducció de costos 'radical', el futur de la filial santcugatenca no està assegurat.

La circular interna, que ha provocat preocupació a la plantilla, explica que els dos nous models de televisor que estava previst començar a fabricar al març 'podrien no ser aprovats', ja que amb els costos actuals l'empresa no obté beneficis.

La direcció reconeix amb pessimisme que l'exercici 2010 presentarà, inicialment, un 'fort dèficit', després que el segon semestre de l'any passat no s'aconseguís produir el model de televisor DH500 a uns costos competitius, per la qual cosa les comandes van disminuir en mil aparells per dia. Aquest nivell de producció, segons la direcció de Sharp, està 'molt per sota de les necessitats per mantenir una plena ocupació' a la planta santcugatenca.

El dirigents de la fàbrica asseguren que la falta de competitivitat de la filial catalana s'explica per la 'pesada' estructura de llocs de treball indirectes, els alts costos de la mà d'obra i la baixa productivitat. En aquests condicions, segons la direcció, és difícil competir amb els fabricants xinesos i turcs.

La direcció de la filial catalana ha fet pública la circular poc abans de viatjar al Japó, on la multinacional té la seu central, per negociar el futur de la factoria santcugatenca. La fàbrica, ubicada a Sant Cugat des del 1986, manté en vigor un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afecta fins el març uns 430 treballadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.