Els empresaris no veuen una recuperació dels seus negocis a mig termini, segons un estudi de la Cambra de Terrassa


  • Comparteix:

Un estudi de la Cambra constata que continua la recessió del ritme d'activitat econòmica

Un estudi de la Cambra constata que continua la recessió del ritme d'activitat econòmica

Continua la situació de recessió del ritme d'activitat econòmica en els sectors de la indústria, la construcció, el comerç i els serveis a la comarca, segons revela un estudi de la Cambra de Terrassa. Més mesures fiscals que afavoreixin la inversió, facilitats per obtenir finançament, una reforma laboral i simplificació administrativa són les mesures que prioritzen els empresaris per millorar la competitivitat de les empreses.

Segons l'estudi de conjuntura corresponent al segon semestre de l'any passat, realitzat a 350 empresaris, s'haurien d'establir noves mesures de caràcter fiscal per incentivar la inversió empresarial i facilitar l'obtenció de finançament per aconseguir millorar la competitivitat entre les empreses. En aquesta línia, han demanat que les entitats financeres facilitin l'accés als crèdits i que el sector públic faci un esforç en aquest moment econòmicament delicat.

Els empresaris també demanen que es revisi la legislació que regula el mercat laboral i que es simplifiquin els tràmits burocràtics amb l'Administració, que ara consideren excessius.

L'estudi constata que continua la situació de recessió del ritme d'activitat econòmica. El director gerent de la Cambra de Terrassa, Josep Prats, ha explicat a Cugat.cat les previsions dels empresaris a mig termini.

Josep Prats

No podem parlar de símptomes de recuperació sinó que tenim dificultats de fer créixer els negocis.


Aquests resultats acompanyen les xifres oficials que mostren que l'any 2009 va tancar amb 35.164 aturats a la comarca, que es tradueix en un augment del 32% respecte el mes de desembre de 2008.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.