Arcadi Oliveres proposa reduir la jornada laboral en el seu llibre 'Aturem la crisi'

Economia

Publicat el 17/mar/10 per Marc Texidó / Núria Juanico

Reduir la jornada laboral, frenar l'especulació financera, lluitar contra els paradisos fiscals i nacionalitzar els bancs que han rebut diner públic. Aquestes són algunes de les mesures per superar la crisi proposades per l'economista santcugatenc Arcadi Oliveres en el seu darrer llibre 'Aturem la crisi'. La presentació de l'obra, publicada per Edi.cat, s'ha fet aquest dimarts al vespre a la llibreria Mythos davant d'una cinquantena de persones.

'Aturem la crisi' d'Arcadi Oliveres posa sobre la taula algunes mesures per superar l'actual situació econòmica. En primer lloc, Oliveres proposa solucions financeres com frenar l'especulació, lluitar contra el frau i els paradisos fiscals, que les caixes d'estalvis assumeixin la seva funció social i, finalment, nacionalitzar els bancs que han rebut diner públic.

El tertulià habitual de Cugat ràdio també recomana que les entitats solidaries com Cáritas, Creu Roja i el Banc dels Aliments, entre d'altres, augmentin els esforços per ajudar els més necessitats.

Oliveres ha explicat a Cugat.cat que una de les principals mesures rau en reduir les jornades laborals i repartir la feina entre tots.

Arcadi Oliveres

Hem de repartir entre tots el treball existent. Cal reduir la jornada laboral com fan a Alemanya, que també paguen les hores que deixes de treballar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Oliveres ha presentat el llibre 'Aturem la crisi' a la llibreria Mythos davant una cinquantena de persones.

Arcadi Oliveres ha estat distingit recentment amb el Premi extraordinari Ciutat de Sant Cugat per la seva llarga trajectòria d'activisme a favor de la pau i la justícia social i per estar molt vinculat als moviments socials de Sant Cugat i Catalunya.