L'alcalde recorda al PSC que la gestió econòmica de Sant Cugat és un model a Europa i a molts ajuntaments socialistes

L'alcalde, Lluís Recoder, al plató de Cugat tv

Economia

Publicat el 29/mar/10 per Miquel Herrada

L'alcalde recorda al PSC que la gestió econòmica de l'Ajuntament és un exemple a seguir per a molts ajuntaments socialistes i, fins i tot, en l'àmbit europeu. Lluís Recoder nega que les arques municipals estiguin en risc de fallida i afirma que, tot i el descens d'ingressos a causa de la crisi, l'Ajuntament manté el rigor pressupostari i és l'única administració que paga els seus proveïdors a 29 dies. Mira aquesta entrevista a Cugat tv

L'alcalde ha defensat la política de prudència i rigor pressupostari aplicada per l'equip de govern en el tancament del pressupost del 2009, quan es va decidir destinar els 15 milions d'euros de Sorea a quadrar el pressupost amb 1'9 milions de superàvit i es van eliminar ingressos previstos que finalment no arribaran. Lluís Recoder explica que l'estratègia passa per evitar arrossegar deutes i 'curar-se en salut' per afrontar amb solidesa l'exercici actual, que encara serà complicat.

En una entrevista a Cugat tv, l'alcalde ha negat rotundament que els comptes municipals tinguin risc de fallida i ha recordat que la gestió econòmica de l'Ajuntament és un model a seguir a Catalunya, l'Estat espanyol i la Unió Europea.

Lluís Recoder

Som l'única administració de l'Estat reconeguda a la UE per les bones pràctiques de gestió. Venen ajuntaments socialistes per copiar el nostre model.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A Sant Cugat, la caiguda d'ingressos a causa de la crisi s'ha traduït en una important davallada de la recaptació per impostos derivats de l'activitat immobiliària, que han passat dels 16 milions de fa tres anys als dos milions actuals. La transferència de l'Estat també s'ha retallat, un 20%. L'alcalde ha destacat que, malgrat aquest context, l'Ajuntament ha aconseguit pagar els seus proveïdors a 29 dies i mantenir una gestió econòmica rigorosa.

Lluís Recoder

Malgrat això paguem a 29 dies. Només es pot fer si tens la casa endreçada des del punt de vista econòmic.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recoder espera que aquest any l'Ajuntament podrà rebre ingressos extraordinaris com els quatre milions d'euros del Mira-sol Centre i els més de dos milions de la posada en marxa de l'Esport Parc Internacional de Catalunya, a l'entorn del CAR.