El CASC promou l'objecció fiscal davant la delegació d'Hisenda


  • Comparteix:

El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat ha denunciat aquest dissabte davant la delegació d'Hisenda l'excessiu import dels pressupostos militars i ha demanat als ciutadans que facin objecció fiscal. Aquesta mesura de desobediència civil consisteix en deixar de pagar al voltant d'un 4 per cent dels impostos que recapta l'Estat i destinar aquesta quantitat a finançar projectes solidaris.

Els membres del CASC han col·locat davant de la delegació d'Hisenda una pancarta amb el lema "No col·laboris amb els assassins, fes objecció fiscal". L'objectiu és promoure la presa de consciència de la ciutadania sobre l'excessiva despesa militar de l'Estat i aconseguir que una part dels impostos que es destinen a finançar l'exèrcit vagin a parar a cobrir necessitats socials. Ho explica un dels membres del CASC, Xavier Llana.

Xavier Llana

Tu tens l'opció de deixar d'ingressar una part dels teus impostos (un 4%, o una quota fixa de 84 euros) per destinar-los a finançar projectes solidaris


El mecanisme per fer objecció fiscal a la despesa militar exigeix un compromís personal de cada contribuent, que en la seva declaració de la renda ha de deixar d'ingressar una quantitat establerta i adjuntar un comprovant que acrediti que ha utilitzat aquests diners en projectes solidaris. Xavier Llana.

Xavier Llana

L'objecció fiscal és una opció de desobediència civil. A la declaració has d'indicar que no pagues la quantitat dedicada a despesa militar i adjuntar un rebut


Tot i que l'objecció fiscal és un instrument de protesta que s'utilitza des de fa uns 20 anys, de moment no hi ha hagut cap penalització als contribuents per aquesta pràctica de desobediència civil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.