La companyia santcugatenca Palex Medical ha distribuït 16 robots quirúrgics


  • Comparteix:

Robot Da Vinci / Foto: thegoddeath.files.wordpress.com

Robot Da Vinci / Foto: thegoddeath.files.wordpress.com

La companyia Palex Medical, amb seu a Sant Cugat, ja ha repartit 16 models del robot Da Vinci a 16 hospitals de l'Estat espanyol. Es tracta d'un robot quirúrgic que permet que els cirurgians redueixin el temps d'aprenentatge en cirurgia mínimament invasiva, una tècnica més complicada que la cirurgia convencional. El robot Da Vinci és un producte dissenyat i fabricat per la companyia nord-americana Intuitive Surgical Inc.

El Da Vinci ofereix des de 1999 solucions a pacients i cirurgians en l'aplicació de la cirurgia mínimament invasiva. D'una banda, amb aquest robot els pacients se sotmeten a processos més senzills, menys dolorosos, amb un risc molt menor d'infecció i amb menys dosis de medicació. D'altra banda, el robot ofereix diverses solucions que permeten als professionals una major utilització d'aquest tipus de cirurgia i redueix considerablement la corva d'aprenentatge necessària per l'aplicació d'aquestes tècniques.

Entre els hospitals de l'Estat espanyol que utilitzen aquesta nova tècnica hi ha els centres mèdics Vall d'Hebron, Bellvitge i la Fundació Puigvert, tots tres a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.