La Generalitat millorarà les infraestructures elèctriques de Sant Cugat


  • Comparteix:

La Generalitat millorarà la infrastructura elèctrica de Sant Cugat i 34 ciutats més, gràcies a un conveni signat amb les companyies Endesa i Red Elèctrica de Espanya. L'objectiu de l'acord és engegar un estudi per avaluar l'impacte de les línies elèctriques d'alta i mitja tensió i buscar fonts de finançament per soterrar la xarxa elèctrica en zones urbanes.

Abans que acabi l'any s'invertiran 360.000 euros en els estudis de l'impacte de les línies elèctriques en aquests 35 municipis, que són les àrees urbanes més densament poblades. El Director general d'Energia, Albert Mitjà, explica els objectius d'aquest acord:

Albert Mitjà

El conveni que signem avui té com a objectiu final estudiar com millorar l'impacte de les línies elèctriques a 35 ciutats catalanes


La iniciativa de descongestionar els traçats elèctrics dels municipis catalans es contempla en el Pla de l'Energia a Catalunya, i en un acord del Parlament del passat mes d'octubre, que insta a totes les entitats afectades a millorar la xarxa elèctrica. El Pla de l'Energia preveu que en l'horitzó de l'any 2010 s'hagin soterrat totes les línies d'alta tensió, mentre que les de mitja i baixa tensió han de passar, progressivament, a ser soterrades o bé trenades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.