Sant Cugat, sisè municipi de Catalunya amb els valors cadastrals més alts


  • Comparteix:

Pisos del barri de Can Mates

Pisos del barri de Can Mates

Sant Cugat és el sisè municipi de Catalunya amb els valors cadastrals més alts, amb una mitjana de poc més de 200.000 euros. L'àrea d'Economia de l'Ajuntament considera que la posició és 'normal' a causa de la ubicació de la nostra ciutat i la tipologia d'habitatges que té. L'equip de govern recorda que la xifra no vol dir que es paguin més impostos, ja que també depèn del tipus impositiu que es fixi sobre el valor cadastral i que Sant Cugat procura compensar.

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, considera que el fet que Sant Cugat estigui en el tram elevat de valors cadastrals és 'normal'. Són declaracions a Cugat.cat.

Jordi Joly

Forma part de la ubicació i de la tipologia de ciutat i de construcció.



El titular d'Economia ha recordat, però, que això no significa que es pugui correlacionar el valor cadastral amb el pagament de l'Impost de Béns Immobles (IBI).

Jordi Joly

Nosaltres hem fet una reducció important en el tipus impositiu perquè no es correlacioni.




Aquest 2010, Sant Cugat té un tipus impositiu del 0,56%, mentre que la llei permet que arribi fins el 0,40%.

Joly ha criticat que hi hagi poblacions que no revisin periòdicament els valors cadastrals, i ha recordat que Sant Cugat ho va fer el 2005 juntament amb 27 municipis de l'entorn metropolità de Barcelona.

Aquestes diferències demostren, segons Joly, que hi ha mancances de funcionament tècnic al país, ja que els valors cadastrals s'haurien de revisar per llei cada 10 anys. El titular d'Economia, a més, considera que el fet que hi hagi ciutats que no revisen els valors des de fa més de 15 anys provoca que apareixin al final de tot del rànquing amb els valors més baixos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.