L'Ajuntament accelera la contractació de crèdits per finançar inversions abans de l'entrada en vigor del decret


Temes relacionats

ERC valida l'operació de crèdit, el PSC i ICV-EUiA s'abstenen (25/mai/10)

Lluís Recoder: 'El decret de l'Estat és indiscriminat, no té en compte la situació dels ajuntaments' (25/mai/10)

Joly: 'Els números de l'Estat no són realment els que ens diuen' (25/mai/10)


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha contractat aquest dilluns per procediment d'urgència crèdits bancaris per valor de 16 milions d'euros per fer front a la restricció de crèdit als ens locals ordenada pel govern espanyol i que havia d'entrar en vigor aquest dimarts. Més de set milions i mig corresponen a les inversions pressupostades per aquest any, i que en compliment del decret haurien quedat paralitzades. A més, el consistori ampliarà el seu endeutament en vuit milions i mig d'euros per garantir el desenvolupament dels projectes del Volpelleres Centre i Mira-sol Centre.

El decret del govern espanyol per reduir el dèficit públic restringeix fins l'any 2012 el crèdit als ajuntaments. La mesura, rectificada aquest dimarts, entrarà en vigor d'aquí a sis mesos, i no aquest dimarts, com es preveia inicialment. Per avançar-se a l'aplicació d'aquesta disposició, l'Ajuntament va contractar d'urgència ahir mateix crèdits bancaris per valor de 16 milions d'euros amb quatre entitats financeres.

D'aquesta quantitat, 7,6 milions d'euros corresponen a les inversions pressupostades per aquest any i que, en compliment del decret del govern espanyol que havia d'entrar en vigor aquest dimarts, s'haurien vist paralitzades. A més, el ple municipal va aprovar ahir una modificació pressupostària per ampliar el seu endeutament en 8,5 milions d'euros. D'aquesta manera, es pretenia garantir el desenvolupament dels projectes del Volpelleres Centre i el Mira-sol Centre, a més de les liquidacions de les obres d'urbanització.

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha dit que els efectes del decret del govern espanyol sobre els ajuntaments seran molt greus.

Jordi Joly

Aquestes mesures són molt greus. No sé si és matar mosques a canonades... Estem molt alarmats pel que significa pel món local.


Joly ha avançat que l'any vinent les conseqüències del decret encara seran més severes, ja que els ajuntaments, inclòs el de Sant Cugat, no disposaran de recursos per finançar cap inversió.

Jordi Joly

Avanço que donades les circumstàncies actuals el 2011 no tindrem inversions a Sant Cugat.




Amb la modificació pressupostària aprovada aquest dilluns, l'Ajuntament amplia la ràtio d'endeutament del 70 al 85% dels seus ingressos, de manera que haurà de presentar un pla econòmic i financer. Recordem que la llei permet endeutar-se fins el 110% del total dels ingressos municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.