El govern espanyol fa marxa enrere i ajorna sis mesos la restricció de crèdit als ajuntaments


Temes relacionats

L'Ajuntament accelera la contractació de crèdits per finançar inversions abans de l'entrada en vigor del decret (25/mai/10)

ERC valida l'operació de crèdit, el PSC i ICV-EUiA s'abstenen (25/mai/10)

Lluís Recoder: 'El decret de l'Estat és indiscriminat, no té en compte la situació dels ajuntaments' (25/mai/10)

Joly: 'Els números de l'Estat no són realment els que ens diuen' (25/mai/10)


  • Comparteix:

El consistori va contractar ahir, d'urgència, crèdits per valor de 16 milions

El consistori va contractar ahir, d'urgència, crèdits per valor de 16 milions

El govern espanyol rectifica i ajorna sis mesos la restricció de l'endeutament municipal. El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dimarts una correcció del decret que prohibia des d'aquest mateix dia que els ajuntaments contractessin crèdits a llarg termini fins el 2012. La mesura ha agafat per sorpresa l'Ajuntament de la nostra ciutat, que aquest dilluns ha aprovat d'urgència la contractació de crèdits per valor de 16 milions d'euros per salvar les inversions previstes en els pressupostos d'aquest any.

L'executiu espanyol respon d'aquesta manera a l'allau de crítiques que li han fet arribar des dels consistoris i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que va transmetre el seu malestar al vicepresident tercer, Manuel Chaves, en una reunió aquest dilluns. Els ajuntaments es queixaven de la celeritat de la mesura, que entrava en vigor l'endemà de la seva publicació per sorpresa al BOE.

En declaracions a Cugat.cat, l'alcalde, Lluís Recoder, s'ha felicitat per la rectificació però s'ha mostrat preocupat pel missatge erràtic que projecta la política econòmica de Zapatero cap als mercats internacionals.

Lluís Recoder

No entenc aquesta nova acció erràtica del govern de Zapatero. La confiança no es recupera d'aquesta manera. Estic preocupat.



Recoder ha afegit que la rectificació del govern espanyol 'en cap cas ha estat un error', i que 'la pressió municipal, dins la qual hi ha la dels ajuntaments socialistes', ha fet que l'executiu de Zapatero fes marxa enrere.

El PSC local també ha valorat positivament aquesta rectificació del govern espanyol. El primer secretari, Ferran Villaseñor, ha afirmat que no és adequat tractar tots els ajuntaments per igual i que s'haurien de revisar les mesures en funció dels nivells d'endeutament de cada consistori.

Ferran Villaseñor

Fixar un tancament de l'endeutament sense topalls no era adequat. Crec que això es podria fer si tots els ajuntaments fossin com el de Madrid, però no és el cas.


Tot i això, Villaseñor ha reiterat la seva preocupació per l'increment de l'endeutament de l'Ajuntament, que augmentarà del 70 al 85% dels ingressos municipals, lluny encara del 110% màxim previst per la llei.

El BOE d'aquest dimarts introdueix una dotzena de correccions al decret, la més destacada de les quals assenyala que 'on diu a partir de l'entrada en vigor de la present norma i fins el 31 de desembre del 2011 ha de dir a partir de l'1 de gener del 2011 i fins el 31 de desembre del 2011'. Per tant, s'ajorna sis mesos la restricció de crèdit als ens locals aprovada per sorpresa per l'executiu de Rodríguez Zapatero.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.