Direcció i sindicats de Delphi negocien l'acomiadament de 66 treballadors de la planta local


Temes relacionats

Delphi subministrarà components a Renault fins el 2013 (30/jul/09)

Suspès temporalment l'ERO a Delphi per l'augment puntual de la producció ( 7/jul/09)

UGT exigeix un pla industrial que garanteixi els llocs de feina a Delphi (12/jun/09)

La sortida de la suspensió de pagaments tranquil·litza la planta de Delphi, segons la direcció ( 5/jun/09)


  • Comparteix:

Delphi podria acomiadar 66 treballadors

Delphi podria acomiadar 66 treballadors

La direcció de la multinacional francesa Delphi proposa acomiadar 66 treballadors de la planta de Sant Cugat. En declaracions a Cugat.cat, la companyia ha explicat que aquest pla de reajustament és una mesura per rellançar l'economia de l'empresa, després d'haver superat una situació de fallida els darrers mesos. El comitè d'empresa s'ha mostrat contrari a la mesura i considera que existeixen altres solucions com les recol·locacions dels treballadors i les prejubilacions.

El pla d'ajust de plantilla presentat per la direcció de la planta santcugatenca de Delphi afecta 66 treballadors de l'estructura indirecta de la companyia, com enginyeria, qualitat, logística, recursos humans i finances. En concret, el pla preveu l'extinció d'aquests contractes en els propers mesos.

El cap de Recursos Humans de la planta santcugatenca, Rogelio Oficialdegui, ha explicat en declaracions a Cugat.cat que la seu central de Delphi ha injectat una partida de 56 milions d'euros per salvar la situació de fallida de la instal·lació local. Oficialdegui ha justificat d'aquesta manera la mesura.

Rogelio Oficialdegui

La companyia ha sortit d'una situació de fallida. Ara estem en un procés de rellançament mundial i s'està demanant un esforç a totes les plantes. Sant Cugat té pèrdues sistemàticament.


El cap de Recursos Humans ha afegit que el 2012 el model de bombes d'injecció variarà i que, si la planta local vol optar a la fabricació de nous models, ja ha de començar a treballar.

El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, ha mostrat el seu desacord amb el pla de reajustament de plantilla, ja que, segons ha dit en una entrevista a Cugat.cat, 'existeixen altres mesures abans dels acomiadaments'.

José Antonio Morán

Podem optar per rebaixar l'edat de jubilació. O fins i tot per les recol·locacions.




El comitè està estudiant el pla presentat i està a l'espera de reunir-se amb la direcció per arribar a algun acord. Moran també ha afegit que no descarten mobilitzacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.