Suport majoritari a les aturades a Delphi per protestar pels 66 acomiadaments


Temes relacionats

Els treballadors de Delphi decidiran en assemblea les aturades proposades pel comitè ( 4/jun/10)

Direcció i sindicats de Delphi negocien l'acomiadament de 66 treballadors de la planta local ( 1/jun/10)

Delphi subministrarà components a Renault fins el 2013 (30/jul/09)

Suspès temporalment l'ERO a Delphi per l'augment puntual de la producció ( 7/jul/09)

La planta santcugatenca de Delphi celebra 50 anys a la ciutat ( 8/jun/09)


  • Comparteix:

Aquesta imatge es podria repetir aquest divendres si la multinacional francesa no retira els acomiadaments

Aquesta imatge es podria repetir aquest divendres si la multinacional francesa no retira els acomiadaments

Els treballadors de la planta santcugatenca de Delphi donen un suport majoritari a les aturades proposades pel comitè d'empresa per fer front als 66 acomiadaments plantejats per la companyia. Vuit de cada 10 empleats han participat a les votacions i assemblees organitzades per decidir les aturades i tres de cada quatre hi han donat suport. Si la direcció no retira l'expedient, aquest divendres els treballadors faran la primera aturada de quatre hores, que es repetirà cada divendres d'aquest mes i el primer de juliol.

Els treballadors de Delphi han participat des de divendres passat i fins dilluns al vespre a les assemblees que havien de decidir si es tiren endavant les mobilitzacions proposades pel comitè d'empresa. L'objectiu de les convocatòries és denunciar la proposta de la direcció de la multinacional francesa d'acomiadar 66 treballadors per rellançar l'economia de l'empresa.

El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, ha explicat que les votacions han legitimat les vagues convocades pels divendres d'aquest mes i el primer de juliol. Són declaracions a Cugat.cat.

José Antonio Morán

Tant les assemblees informatives com les mobilitzacions han tingut molt seguiment. El suport a les aturades ha estat del 75%.


Morán ha explicat que tant ell com el director de Recursos Humans de la planta santcugatenca es troben aquests dies a França per negociar els acomiadaments. El comitè d'empresa començarà aquest divendres la primera vaga si la direcció de la multinacional no canvia d'opinió.

El pla d'ajust de plantilla presentat per la direcció de la planta santcugatenca afecta 66 treballadors de l'estructura indirecta de la companyia, com enginyeria, qualitat, logística, recursos humans i finances. En concret, el pla preveu l'extinció d'aquests contractes en els propers mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.