El preu de l'habitatge cau un 1,5% a Sant Cugat i se situa en la tercera ciutat més cara de la demarcació de Barcelona


  • Comparteix:

El preu dels pisos de segona mà baixen a la ciutat.

El preu dels pisos de segona mà baixen a la ciutat.

El preu de l'habitatge de segona mà ha caigut un 1,5 per cent a la ciutat durant l'últim trimestre, segons un informe de la immobiliària idealista.com. Sant Cugat ha baixat una posició en el rànking de les ciutats de la demarcació amb l'habitatge més car, i ara queda per darrera de Sant Just Desvern i Sitges.

Segons les dades d'aquest informe, el preu mig d'un habitatge de segona mà a Sant Cugat se situa ara als 2.900 euros per metre quadrat, gairebé un 7% menys que a principis d'any. D'aquesta forma, es confirmaria la correcció del sector immobiliari a la ciutat, després que el preu mig experimentés un encariment del 52% durant l'any 2002.

Al conjunt de la província els preus han seguit una tendència a l'alça, amb un increment de l'1,8 per cent. Tot i així, l'encariment de l'habitatge durant l'últim trimestre és el més baix dels últims 4 anys, tal com explica Fernando Encinar, responsable d'aquest estudi:

Fernando Encinar

El creixement experimentat és el més baix que s'ha registrat en els últims 4 anys


A tota la demarcació, els preus dels habitatges estan experimentant una desacceleració, i durant els últims 12 mesos han crescut un 17%, gairebé la meitat que al mateix període de l'any passat. Segons Fernando Encinar, tot i que aquest any es produirà un rècord històric en la construcció d'habitatges nous, sembla que els venedors seguiran reajustant els preus a la baixa:

Fernando Encinar

La baixada dels tipus d'interès sembla un alicient per comprar un habitatge, però sembla que el boom immobiliari que s'havia previst no encarirà els preus


Segons aquest estudi, Rubí es la quarta població de Barcelona on més s'ha encarit l'habitatge de segona mà, mentre que Terrassa i Sabadell són els dos municipis amb un preu mig més baix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.