Ajuntament i sindicats acorden la retallada de sous dels treballadors municipals


  • Comparteix:

Les mesures marcades pel decret han protagonitzat les protestes dels sindicats

Les mesures marcades pel decret han protagonitzat les protestes dels sindicats

Els treballadors municipals veuran la seva nòmina retallada en un 5% de mitjana. Els sindicats i l'Ajuntament han arribat a un principi d'acord aquest dilluns sobre les fórmules d'aplicació del decret de l'Estat espanyol que obliga els consistoris a reduir un 5% el pressupost per a salaris, tot i que hauran de ser ratificades pels treballadors i pel ple. L'aplicació variarà en funció de la categoria professional de cada treballador i es farà a les 12 mensualitats i a les pagues marcades per llei.

El decret obliga tots els consistoris a reduir a partir del juny un 5% la seva massa salarial, és a dir, el pressupost que l'Ajuntament destina a pagar els sous dels treballadors. Per aplicar aquesta reducció, el decret estableix unes taules salarials en funció de la categoria professional dels treballadors, on s'aplica el 5% en diferents proporcions dividit entre el salari base, el complement de destí, l'antiguitat i els complements específics. La reducció en els tres primers conceptes està marcada per la llei i els ajuntaments decideixen la seva aplicació en els diferents complements salarials i la resta de pagues.

Tot i això, el secretari general de CCOO a l'Ajuntament, Pepe García, assegura que els consistoris tenen poc marge de maniobra davant el decret.

Pepe García

Els ajuntaments no poden minimitzar la mesura. Són diners que poden estar en diferents conceptes, però el global es reduirà.



García també ha recordat que els treballadors municipals i d'organismes ja han patit la congelació de sous i retallades en alguna de les pagues. García creu que caldran anys per poder recuperar aquest 5%.

Pepe García

És l'Estat espanyol qui marca els salaris base i els complements de destí i el d'antiguitat. Serà molt difícil recuperar-ho.





L'aplicació del decret haurà de ser ratificada pels treballadors en una assemblea que tindrà lloc aquest dimarts i després aprovada pel ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.