Suspesa l'aturada a Delphi per una proposta de la direcció que podria desencallar les negociacions

Concentració de Delphi de la setmana passada

Economia

Publicat el 17/jun/10 per Anna Bernadó

El comitè d'empresa de Delphi ha decidit suspendre l'aturada d'aquest divendres per estudiar una proposta de l'empresa de prejubilacions i baixes voluntàries. Els sindicats pretenien continuar amb les protestes contra els 66 acomiadaments que plantejava la multinacional francesa, però la companyia ha presentat aquest dijous un document que podria desencallar les negociacions entre la direcció i els treballadors.

Aquest dijous la direcció de Delphi i el comitè d'empresa s'han reunit amb la mediació d'Inspecció de Treball. L'empresa ha presentat una proposta que els sindicats consideren que cobreix gran part de les seves demandes i que ha provocat que l'aturada prevista per aquest divendres es desconvoqui. José Antonio Morán és el president del comitè d'empresa. Són declaracions a Cugat.cat.

José Antonio Morán

La direcció de l'empresa ha presentat una proposta que pot resoldre el problema, evitar acomiadaments i ens permet desencallar la situació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El comitè d'empresa es reunirà dilluns per valorar la proposta i dimarts es trobarà amb la direcció per negociar. Els treballadors pretenien fer cada divendres d'aquest mes i el primer de juliol aturades de quatre hores a cada torn per protestar contra l'expedient que preveu acomiadar 66 empleats de la planta local. De moment, el comitè d'empresa ha suspès només l'aturada d'aquest divendres a l'espera de veure com avancen les negociacions.