Els treballadors de FGC tornaran a fer vaga per protestar contra la retallada de sous


Temes relacionats

Jornada de vaga sense incidents a FGC ( 9/jun/10)


  • Comparteix:

La imatge de l'estació de FGC tancada es podria repetir a finals d'aquest mes

La imatge de l'estació de FGC tancada es podria repetir a finals d'aquest mes

Els treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) han convocat quatre jornades de vaga per protestar contra la retallada del 5% del sou que patiran. Els empleats de l'única empresa pública de transports de l'Estat espanyol que veurà reduïda la seva nòmina consideren que amb la tisorada es vulnera el conveni col·lectiu vigent. Les aturades, convocades per tots els sindicats del comitè d'empresa, es faran el 29 i 30 d'aquest mes i el 20 i 21 de setembre.

Els sindicats UGT, CONC, CGT i SEMAF no entenen el greuge comparatiu que es produeix ja que FGC és l'única empresa de transport públic inclosa dins l'Autoritat Metropolitana del Transport afectada per les mesures del govern per reduir el dèficit públic. Els treballadors denuncien que aquestes mesures vulneren el conveni col·lectiu i que anul·len tot el que han aconseguit amb la negociació col·lectiva els darrers anys. A més, els sindicats asseguren que la companyia està lligada de mans i no té marge de maniobra ja que es tracta d'una acció directa del govern.

Ho ha explicat a Cugat.cat el delegat del comitè d'empresa per la CGT, Dani Montesinos.

Dani Montesinos

La retallada creiem que és injusta, som l'única empresa del sector que patim aquesta mesura. També suposa un trencament de l'actual model de relacions laborals.


A més de les aturades previstes, el comitè d'empresa no descarta emprendre altres mesures de pressió. Aquestes aturades se sumaran a la jornada de vaga que els treballadors ja van fer ara fa 10 dies pels mateixos motius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.