Els sindicats de Renfe convoquen una vaga per divendres que ve

L'estació de la nostra ciutat es podria veure afectada per l'aturada

Economia

Publicat el 18/jun/10 per Anna Bernadó

Els sindicats CCOO i CGT han convocat una vaga dirigida a uns 15.000 treballadors de Renfe de tot l'Estat per divendres que ve. La protesta denuncia l'acord de desenvolupament professional signat per la companyia ferroviària i la resta de sindicats amb representació a l'empresa i que entrarà en vigor el primer de juliol. L'aturada podria afectar totes les línies, inclosa la R7 que passa per la nostra ciutat.

Els sindicats CCOO i CGT consideren l'acord una 'reforma laboral' encoberta ja que asseguren que 'flexibilitza la jornada laboral, les funcions i les classificacions dels treballadors'. A més, afirmen que no presenta garanties en els contractes laborals en matèria de qualitat ni de conciliació de la vida laboral i la familiar.

Els convocats de la protesta també critiquen que els serveis mínims decretats en l'anterior convocatòria de vaga de fa tres setmanes van ser 'abusius'. El ministeri de Foment va obligar a què més d'un 80% dels treballadors convocats a la vaga, uns 300, haguessin de treballar.

Aquesta convocatòria afecta 2.500 treballadors a Catalunya, 1.800 d'ells a Barcelona.